Mainos

Brittilehti ylistää Suomea: Listasi 18 syytä, miksi Suomi on maailman hienoin maa

Britannian prinssi Williamin vieraillessa Suomessa on maamme saanut erityistä huomiota myös Britanniassa. Maan suurilevikkisin sanomalehti The Telegraph listaa artikkelissaan 18 syytä, miksi Suomi on maailman hienoin maa.

Ensimmäiseksi lehti sanoo Suomen olevan maailman turvallisin maa. Travel Risk Mapin selvityksen mukaan Suomi on alimmalla mahdollisella tasolla turvallisuusriskien suhteen.

Ympäristöasioista lehti kertoo Suomen olevan ympäristöystävällisin maa Yalen yliopiston julkaiseman Environmental Performance Indexin mukaan.

Artikkelissa mainitaan myös muun muassa, että missään muussa Euroopan maassa ei ole yhtä paljon puita kuin Suomessa. Myös pääkaupunki Helsinki saa kehut vihreydestään ja muun muassa julkisen liikenteen toimivuudesta.

Sauna, joulupukki ja kahvi

Listalle mahtuu mukaan myös hieman kevyempiä aiheita.

Esimerkiksi suomalaisten kahvinjuonti on noteerattu. Suomalaisten kerrotaan olevan ylivoimaisesti eniten kahvia kuluttava kansa. Kahvia kuluu yli 12 kiloa vuodessa kansalaista kohden. Määrä on yli kaksi kiloa enemmän kuin seuraavana listalla olevassa Norjassa.

Jopa oikean joulupukin kerrotaan asuvan Suomessa. Lapin sanotaan olevan joulupukin ohella myös porojen kotipaikka, jossa myös erilaiset hiihto- ja vaellusmahdollisuudet ovat huipputasoa.

Omat lukunsa ovat saaneet myös suomalainen sauna, nopea ja kattava langaton internetverkko ja muun muassa talvisin taivaalla loistavat revontulet.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.