Brittilehdeltä erikoinen väite venäläispelaajien sulkemisesta Wimbledonista – taustalla Kate Middleton

Brittilehti Telegraph kertoo, että venäläisten ja valkovenäläisten tennispelaajien sulkeminen Wimbledonin turnauksesta ei johtuisi pelkästään Ukrainan sodasta, vaan taustalla olisi myös kuningashuoneen ja erityisesti Kate Middletonin suojeleminen.

Wimbledonin ilmoitus sulkea venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat on saanut runsaasti kritiikkiä. Novak Djokovic ja Martina Navratilova ovat muiden muassa tuominneet päätöksen. Telegraphin mukaan Ukrainan sodan lisäksi kyse olisi siitä, että pyrittäisiin välttämään brittien kuningashuoneen häpäiseminen. 

Taustalla on kruununperimysjärjestyksessä olevan prinssi Williamin vaimo Cambridgen herttuatar Kate Middleton, joka toimii turnauksen järjestävän All England Club -jäsenkerhon suojelijana. Middleton jakaa joka vuosi turnauksessa voittajan pokaalin.

Lehden mukaan ajatus siitä, että Middleton joutuisi jakamaan palkinnon esimerkiksi maailmanlistalla toisena olevalle Daniil Medvedeville olisi hänelle liian raskas painolasti.

Middletonin arvioidaan olevan suurempi lisä kuin mikään sponsorisopimus. Hän on erittäin kiinnostunut tenniksestä ja on vakituinen vieras Wimbledonin keskuskentällä. All England Club olisi päättänyt, että on tärkeämpää pitää vahva suhde Middletoniin kuin saada lyhyellä aikavälillä kriitiikkiä venäläisten sulkemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat