Mainos

Brittiläisen maahanmuuttokriitikon oli määrä puhua jengiraiskauksista – Elokuvasäätiö torppasi tilat kohutulta Seinäjoen arabikevät -elokuvan tilaisuudelta

7:12
Tilaisuuden peruneen Suomen Elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarisen mukaan säätiö ei hyväksy vihapuhetta missään muodossa. Mutta miten vihapuhetta voisi kitkeä?

Suomen Elokuvasäätiö kertoo purkaneensa tilavarauksen jo etukäteen julkisuudessa kohua herättäneeltä Seinäjoen arabikevät -dokumenttielokuvan lehdistötilaisuudelta.

Tilaisuuden oli määrä olla perjantaina, ja sinne odotettiin vieraaksi muun muassa brittiläistä maahanmuuttokriitikkoa Tommy Robinsonia, jonka piti kertoa Englannin jengiraiskausilmiöstä.

Elokuvasäätiö perustelee päätöstään sillä, että tilaisuuden sisältö ja sen luonne ovat muuttuneet olennaisesti alun perin sovitusta. Säätiön mukaan tilaisuus ei ole enää yksityinen lehdistönäytös vaan julkinen tapahtuma. Säätiö myös katsoo, että nykyisessä muodossaan tilaisuus ei tulisi vastaamaan Suomen elokuvasäätiön eikä muiden elokuvan rahoittajien arvoja eikä toimintatapoja.

Lehdistötilaisuuden järjestäjä on Elokuvaosuuskunta Siperia, mutta se oli tarkoitus järjestää Suomen elokuvasäätiön tiloissa.

Säätiön johtaja: "Emme hyväksy rasismia tai vihapuhetta"

Elokuvasäätiö korosti jo torstai-iltana lähettämässä tiedotteessa, ettei ole osallisena tapahtuman ohjelmassa tai järjestelyissä. Samalla säätiö irtisanoutui kaikista Robinsonin julkisesti esittämistä lausunnoista.

– Emme hyväksy rasismia tai vihapuhetta missään sen muodoissa, kommentoi elokuvasäätiön johtaja Lasse Saarinen tiedotteessa.

– Lehdistötilaisuuden järjestäjänä Elokuvaosuuskunta Siperia vastaa siitä, että sen ohjelmasisältö kunnioittaa Suomen lakeja eivätkä yksittäiset puheenvuorot täytä kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkkejä.

Elokuvaosuuskunta Siperian mukaan Seinäjoen arabikevät -elokuva kertoo syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisistä kolmen eri näkökulman kautta. Elokuvassa irakilaisen turvapaikanhakijan, vastaanottokeskuksen johtajan ja paikallisen maahanmuuttokriittisen aktivistin tarinat kohtaavat kolmen vuoden seurannan aikana. Elokuvan on ohjannut Matti Reinikka.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja