Mainos

Brittiläinen poliisikokelas ei olisi lähtenyt Isisin riveihin, jos olisi tiennyt millaista taisteluissa on – Suomesta alueille lähti liki sata aikuista

16:01
Huomenta Suomessa puitiin talvella, miten Suomesta lähteneisiin taistelijoihin kuuluu suhtautua.

Eri puolilla Eurooppaa julkisuuteen ilmestyy nyt Isisin riveihin lähteneitä vierastaistelijoita. Kalifaatin romahduksen takia moni haluaisi palata kotimaahansa.

Yksi vierastaistelijoista on brittiläinen Isis-taistelija Hamza Parvez. Hän on entinen poliisikokelas, joka vietti viisi vuotta terroristijärjestössä.

Hän kertoo uutiskanava BBC:lle, että Isisin riveissä taistelu ei vastannut hänen ennakko-odotuksiaan. Länsimaalaiset pysyivät kaukana toisistaan, sillä koskaan ei tiennyt, onko joku hengenvaarassa lennokki-iskujen takia.

BBC:n kirjeenvaihtaja tenttaa uutiskanavan videolla Parvezilta, miksei tämä lähtenyt Isistä ja miksi tämä ylipäätään liittyi järjestöön. 

Parvezin mukaan hän ei tiennyt, millaiseen paikkaan oli menossa. Hänen mukaansa kukaan selväjärkinen ei lähtisi Isisiin, jos tietäisi, millaista taisteluissa on.

Suomestakin lähtijöitä

Myös Suomesta on viranomaisten tietojen mukaan lähtenyt taistelualueille 80 aikuista. Heistä 20 on palannut.

Lapsia alueelle on viety noin 30. Lisäksi vankileireillä on syntynyt lapsia.

Moni Euroopan maa suhtautuu lähteneisiin jyrkän kielteisesti, eikä paluu kotimaahan välttämättä ole taistelijoille mahdollista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja