Mainos

Brittikrematoriot ajan hermolla: Hautajaisiin voi osallistua vaikka kotisohvalta

Teknologiset muutokset eivät jätä rauhaan edes hautausmaita. Englannissa joka viidennessä krematoriossa on jo suora kamerayhteys internetiin. 

Englannissa yhä useampi ihminen haluaa nähdä netin kautta sukulaisensa tai muun läheisensä lähdön viimeiselle matkalleen. 

Economist-lehden mukaan syitä tähän on monia.

Yhä useampi britti asuu ulkomailla, joten pääsy hautajaisiin ei aina onnistu. Ikääntynyt henkilö taas saattaa olla sen verran huonokuntoinen, ettei pääse tilaisuuteen. Vankilassa istuva usein pysyy kaltereiden takana, huolimatta koskettavasta tapahtumasta.

Ja sitten ovat tietysti ne, jotka yrittävät keksiä syitä olla saapumatta hautajaisiin, mutta silti tekee mieli nähdä tapahtuma osallistujineen.

Hautaan asuntoauton kyydissä 

Hautajaiskulttuuri muuttuu muullakin tavoin. Eräs perhe halusi saattaa sukulaisensa hautaan asuntoauton kyydillä, kertoo Economistille Paul Allock, Englannin hautausurakoitsijoiden yhdistyksen puheenjohtaja. 

Alalla avautuneen markkinaraon on huomannut myös Obitus. yritys rakentaa krematorioihin tarvittavaa teknologiaa kuvallista suoraa nettiyhteyttä varten.

Markkinarako jo huomattu

Kysyntää on, sillä tuoreen selvityksen mukaan 61 prosenttia hautausurakoitsijoista on saanut tiedusteluja mahdollisuudesta nettistriimaukseen. Obitus-yhtiön kannalta huonoa on, että moni hautausurakoitsija ei syty hautajaisten nettiulottuvuudelle, koska he pitävät sitä tunkeilevana. 

Allock on sitä mieltä, että suruvalittelujen esittäminen paikan päällä lohduttaa omaisia enemmän kuin kameran linssi ja uusi teknologia. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.