Nettihautajaiset koronaviruksen takia? Yhdysvalloissa järjestetään sinaustilaisuuksia etäyhteyden välityksellä: "Meille on tärkeintä henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus"

1:38
Yhdysvaltalainen hautaustoimisto järjestää nettihautajaisia koronaepidemian takia.

Yhdysvalloissa hautaustoimistot ovat poikkeuksellisen haasteen edessä, kun koronaviruksen vuoksi suuria hautajaistilaisuuksia ei voida järjestää. Perinteisten hautajaisten sijaan vaihtoehdoksi ovat nousseet "online-hautajaiset", kertoo CNN.

Koronaepidemian takia monella alalla joudutaan pohtimaan uusia ratkaisuja ja toimintatapoja poikkeuksellisen tilanteen edessä. Näin on myös hautaustoimistojen kohdalla. Yhdysvalloissa hautajaisia on järjestetty jopa etäyhteyden välityksellä.

Yhdysvaltain Buffalon kaupungissa toimivan hautaustoimiston palveluihin on kuulunut jo pidemmän aikaa nettihautajaiset, mutta nyt koronaepidemian aikaan palvelumuoto on joidenkin kohdalla ainoa vaihtoehto.

– Meille on tärkeintä henkilökuntamme ja asiakkaidemme turvallisuus, joten meidän on pakko miettiä erilaisia ratkaisuja, kertoo hautausyrittäjä Tameka Dixon.

Yhdysvalloissa hautajaisia järjestävät yritykset eivät usko tuhkauspalveluiden yleistyvän koronaviruksen myötä.

– Tuhkaus on myös vaihtoehto, jos perhe on huolissaan koronaviruksesta, mutta meillä on muitakin vaihtoehtoja tarjolla. Teknologia mahdollistaa hautajaisten suorana lähetyksenä lähettämisen etänä oleville vieraille, kertoo yrittäjä Rinaldo Moss.

Nettihautajaisten avulla pystytään estämään koronaviruksen leviäminen henkilökuntaan ja vieraisiin.

Katso videolta, kuinka Buffalossa hautaustoimisto on tarttunut haasteeseen.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja