Mainos

Brittien viisuedustaja viimein valittu: Ikää 75 vuotta!

Viimein on selvinnyt, kuka edustaa Britanniaa Bakun Euroviisuissa: hän on Engelbert Humperdinck, 75. Ilmoitus aiheutti loksuvia leukoja Lontoossa tänään.

Niille useille sukupolville, joille nimi ei kerro mitään, voidaan paljastaa että Humperdinck kisasi tiiviisti suosiosta Tom Jonesin kanssa 1960-luvulla eli liki puoli vuosisataa sitten.

– On ehdoton kunnia edustaa maatani Eurovision laulukilpailussa, Humperdinck sanoo.

– Kun BBC lähestyi minua, tuntui oikealta olla osa instituutiota. Halua koko maan seisovan takanani.

Britannia on menestynyt surkeasti viime vuosien viisuissa, vaikka se on yrittänyt mitä tahansa. Maan aiempina vuosikymmeninä useisiin voittoihin vienyt kultainen kosketus on kadonnut. On kulunut 15 vuotta siitä, kun Katrin and the Waves saavutti voiton.

Nyt Humperdinckin kappaletta kyhäävät Martin Terefe ja Sacha Skarbek ja studiot on jo vuokrattu Lontoosta, Los Angelesista ja Nashvillesta. Parilla on takanaan Grammy-palkinto, ehdokkuuksia ja muun muassa James Bluntin hittejä.

Viisut järjestetään Azerbaidjanin pääkaupungissa Bakussa, toukokuun 26. päivä. Maa on kyseenalaistettu ihmisoikeusrikkomuksista ja Amnesty International on toivonut että Humperdinck veisikin huomion mielipidevankiongelmiin, kun hänen yksi ammoisista hiteistään on "Please, release me".

Humperdinck - oikealta nimeltään helmpommin lausuttava Arnold Dorsey - on myynyt arviolta 150 miljoonaa levyä 45 vuotta kestäneen uransa aikana ja hänen tyyliään voi kuvata sekoitukseksi yökerholaulua ja voimaballadeja.

Jos Humperdinck voittaisi, hän olisi vanhin voittaja kisojen historiassa.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.