Brittibändi Status Quo perui keikkansa Karjurockissa viime hetkillä – festivaalin promoottori vastaa: "Paikan päällä ei tule enää yllätyksiä"

Mikä on vessagate ja miksi Ramses II:n keikka meni mönkään? Tässä tämän vuoden festarikohut! 6:36
Mikä on vessagate ja miksi Ramses II:n Ruissikeikka meni mönkään? Katso, mitkä ovat olleet tämän festarikesän 2022 suurimmat kohut!

Status Quon fanit pettyivät karvaasti viime lauantaina.

Brittibändi Status Quo ei esiintynyt lauantaina 23. heinäkuuta Karjurockissa, Uudessakaupungissa, vaan sekä bändi että heidän tuotantonsa poistuivat festivaalialueelta ennen keikkaa.

Yhtyeen virallisen Facebook-sivuston mukaan festivaalin järjestäjät eivät noudattaneet yhtyeen teknisiä raideri- ja lavastusvaatimuksia, jotka ovat olennainen osa sopimusta. Raiderilla tarkoitetaan luetteloa erilaisista vaatimuksista, jotka esiintyjä toimittaa järjestäjälle ennen keikkaansa. Status Quon oli päivityksen mukaan mahdotonta esiintyä yhtyeen ja faniensa edellyttämällä tavalla, koska heidän vaatimuksensa eivät täyttyneet.

Karjurockin promoottori Robert Sainion mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

– Me olemme lähettäneet heille tarkat tiedot, mitä meillä on eikä niihin ole puututtu aiemmin tämän pitkän prosessin aikana. Sitä nyt selvitellään, että onko tässä ollut tiedonkulkukatkos jossain kohtaa. Korostan, että minä tapahtuman järjestäjänä olen ostanut keikan ja tekniikan avaimet käteen -periaatteella. Minä ja meidän järjestävä organisaatio United Festivals olemme tehneet sopimuksen ja kaikki on etukäteen maksettu, Sainio kommentoi MTV Uutisille.

Tällä hetkellä järjestäjä kerää kaiken sähköpostitoiminnan yhtyeen kanssa viimeiseltä puolelta vuodelta ja selvittää, missä kohtaa mahdollinen tiedonkulkukatkos on ollut. Sainio kertoi, ettei muiden bändien kanssa ole ollut Karjurockissa mitään ongelmaa.

– Täytyy ottaa huomioon, että täällä esiintyi samana päivänä Haloo Helsinki, joka on huomattavasti vaativampi ja vaativamman tekniikan bändi. He ovat olleet meillä ennen ja nyt, eikä minkäänlaista ongelmaa ole heidän kanssaan ollut. Uriah Heep esiintyi torstaina, eikä mitään ongelmaa ollut heidän kanssaan. Olen seurannut nettikeskustelua, jossa on kommentoitu, että tämä on tällainen maalaistapahtuma. Kaikki meillä varmistetaan etukäteen ja kaikki tiedot on lähetetty etukäteen. Paikan päällä ei tule enää yllätyksiä. Meidän tulkintamme mukaan ei ole missään nimessä tullut mikään heille yllätyksenä, Sainio kommentoi.

Status Quon fanit ovat odotetusti olleet pettyneitä.

– Status Quo -fanit ottavat tämän todella raskaasti. Heitä ei ole valtavaa määrää ollut. Jossain vaiheessa alamme vastaamaan heille palautteeseen. Sanoisin, että hyvin kaksijakoinen tilanne. Moni asettuu meidän puolellemme. Tätäkin tapahtumaa on tehty 15 vuotta, ja meillä on ollut maailmalta bändejä, eikä ole ikinä ennen näin käynyt. Maalaisjärjellä moni osaa päätellä, ettei tämä ole välttämättä meidän mokamme, Sainio kommentoi.

Sainion mukaan moni ihminen on tätä asiaa selvittelemässä ympäri vuorokauden, mutta ne asiat eivät kuulu julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat