Brittiäiti ei osta 1-vuotiaalle lainkaan joululahjoja: "Tuo raha menee nyt lomailuun"

Iloa vai pettymystä aineettomasta joululahjasta? 10:03
KATSO MYÖS: Tuoko aineeton joululahja iloa vai pettymystä? Selvitimme.

Brittinainen päätti käyttää taaperon lahjarahat perhelomaan.

Tämä brittitaapero ei saa vanhemmiltaan joululahjoja. Matilda Hannah, 24, ei osta yksivuotiaalleen lahjoja, koska haluaa käyttää rahat mieluummin lomamatkaan Ben-miehensä kanssa. 

– Mietimme, mitä antaisimme Penelopelle jouluna, ja ajattelin, miten hupsua on ostaa lahjoja vain siksi, että niitä kuuluu ostaa, Hannah kuvasi The Sunille.

Penelope pääsee mukaan lomalle.

Eivät halua enää reissata sukulaisissa

Aiemmin Hannah perheineen on käynyt jouluvierailuilla sukulaisten luona. Lapsen kanssa reissaaminen on kuitenkin hankaloitunut. Perhe on päättänyt ratkaista ongelman lähtemällä sukureissun sijaan Goalle.

– Benin äiti ja isä lähtevät matkalle, joten miksemme menisi tapaamaan heitä? Kyse on siitä, että vietämme aikaa yhdessä. Tämä vuodenaika on perheiden aikaa. Meillä on nyt oma perheemme ja saamme olla itsekkäitä.

Lapsen juhliin meni jo tonni – nyt rahat pannaan lomaan

Hannah miehineen käytti Penelopen 1-vuotisjuhliin tuhat puntaa, siis yli tuhat euroa. Joulu olisi niellyt rahaa tuplamäärän, Hannah kuvailee.

– Jouluna olisimme käyttäneet 500 tytön lahjoihin ja sitten 500 toisiimme juomat ja ruoat mukaan lukien. Tuo raha menee nyt lomailuun, hän sanoo.

– Vanhempana haluan keskittyä kokemuksiin materialahjojen sijaan.

Sukulaiset ovat olleet perheen ratkaisuun pettyneitä. Hannahin mukaan esimerkiksi Penelope on kuitenkin liian nuori ymmärtämään tilannetta. Tyttö tulee nauttimaan lomasta joka tapauksessa.

– Minun ei tarvitse pukeutua hienosti. Ei kutisevia paljettitoppeja. Tuntuu mukavalta muuttaa tapojaan ja tehdä jotakin erilaista, Hannah sanoo.

Perhe aikoo jatkaa joululomiaan ensi vuonna. Mitä ajattelet aiheesta; meneekö lahjoihin liikaa rahaa? Kerro oma näkemyksesi alla!

Katso myös: Raha on yksi joulun kipupisteistä, mutta kannattaako paketteihin tuhlata?

Raha on yksi joulun kipupisteistä 2:18
Jouluna rahaa kuluu tavallista enemmän. Ruoat, lahjat, matkat ja vaatteet louhaisevat kaikki osansa. Raha on yksi pyhien kipupisteistä. Miten siihen tulisi suhtautua?

Lue myös:

    Uusimmat