Britit kansainvälisten Irak-joukkojen johtoon

Britit ryhtyvät puolustusministeriönsä ilmoituksen mukaan johtamaan Irakiin perustettavia kansainvälisiä joukkoja, jotka muodostetaan 9 maan joukoista. Joukkojen kokonaisvahvuus tulee olemaan 16 000.

Britannia ryhtyy johtamaan Irakiin perustettavia kansainvälisiä joukkoja. Britannian puolustusministeriö ilmoitti tänään, että 16 000 miehen vahvuisten joukkojen tehtävänä on auttaa Irakin vakauttamisessa ja rauhan turvaamisessa.

Irakin eteläosaan Britannian valvontasektorille sijoitetut 11000 brittisotilasta saavat siten rinnalleen 5000 uutta rauhanturvaajaa yhdeksästä maasta.

Muun muassa Tanska on jo lähettänyt joukkojaan Irakiin, ja Tshekin tasavallan joukot ovat perustaneet kenttäsairaalan eteläiseen Basran kaupunkiin. Lisäksi kansainväliset joukot saavat täydennystä Italiasta, Liettuasta, Hollannista, Uudesta-Seelannista, Norjasta, Portugalista ja Romaniasta.

Elokuun loppuun mennessä maiden joukoista on myös tarkoitus muodostaa erillinen Puolan johtama osasto, joka ryhtyy valvomaan turvallisuutta pääkaupungin Bagdadin ja Etelä-Irakissa sijaitsevan öljykaupunki Basran välille jäävällä alueella.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat