Mainos

British Council uhmaa Venäjää

Venäjä on vaatinut British Councilin toimistojen sulkemista Pietarissa ja Jekaterinburgissa. Venäjä väittää, että toimistot rikkovat kansainvälisiä sopimuksia.

Venäjä on ilmoittanut lopettavansa uusien viisumien myöntämisen brittiläisen kulttuurijärjestön British Councilin työntekijöille kahdella alueella. Venäjä kertoi asiasta sen jälkeen kun järjestö avasi Pietarin- ja Jekaterinburgin-toimistonsa joululomien jälkeen Venäjän vastustuksesta huolimatta.

Ulkoministeriön lausunnon mukaan Venäjä on pakotettu nyt ryhtymään hallinnollisiin ja oikeudellisiin toimiin British Councilia vastaan. Viisumikielto koskee Pietariin ja Jekaterinburgiin tulevia uusia työntekijöitä. Ulkoministeriö myös kutsui Britannian-suurlähettilään Tony Brentonin kuultavaksi asian johdosta.

Venäjän mukaan British Councilin toimistojen oikeudellinen asema on ristiriidassa Venäjän lakien kanssa. Britannia taas katsoo, että määräys toimistojen sulkemisesta on laiton.

British Councilin Pietarin-johtaja Stephen Kinnock sanoi toivovansa, että kiistaan löydetään ratkaisu.

EU on kehottanut Venäjää perumaan sulkemiskäskyn. Venäjän ja Britannian suhteet ovat jatkuvasti huonontuneet sen jälkeen, kun Venäjä kieltäytyi luovuttamasta Aleksandr Litvinenkon murhasta syytettyä Andrei Lugovoita Britanniaan.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.