Mainos

British Airwaysilla massiivinen tietoliikenneongelma – kaikki Lontoosta lähtevät lennot peruttu, kentillä vallitsee kaaos

Lentoyhtiö British Airways on joutunut perumaan suuren määrän lentoja laajan tietojärjestelmäongelman vuoksi.

Kaikki yhtiön Lontoon Heathrow'n ja Gatwickin kentiltä lähtevät lennot on peruttu tältä päivältä. British Airways kehottaa matkustajia välttämään kentille tulemista.

Brittimedian mukaan kentillä vallitsee kaaos. Terminaalit ovat ruuhkautuneet pahoin, ja BBC:n mukaan ihmiset joutuvat jonottamaan jopa tunteja päästäkseen ulos. Sosiaalisessa mediassa leviää valokuvia väkijoukoista ja matkatavararöykkiöistä.

Vika iski erityisen hankalaan aikaan, koska Britanniassa vietetään pitkää viikonloppua ja osalla koululaisista on lomaa.

Matkustajat ovat myös joutuneet odottamaan pitkiä aikoja saapuvissa lentokoneissa ennen kuin koneet on pystytty tyhjentämään.

"Ei viitteitä kyberhyökkäyksestä"

British Airwaysin mukaan ongelmat vaikuttavat sen tietojärjestelmiin maailmanlaajuisesti. Myös yhtiön nettisivut olivat jonkin aikaa nurin.

Yhtiön mukaan ongelmien syytä selvitetään, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa siihen, että kyseessä olisi kyberhyökkäys.

Ongelmat aiheuttavat myöhästymisiä myös yhtiön lentoihin muualla maailmassa. Helsinki-Vantaalta kerrotaan, että alkuillasta yksi British Airwaysin lento Heathrow'lle peruttiin. Kentälle piti myös saapua British Airwaysin lento Heathrow'lta puolenyön jälkeen, mutta sekin lento on tällä tietoa peruttu.

Ammattiliitto syyttää ulkoistuksia

Britannian suurimpiin ammattiliittoihin lukeutuva GMB on syyttänyt ongelmista British Airwaysin viimevuotista päätöstä ulkoistaa it-palvelujaan Intiaan.

– Olen pahoillani matkustajien puolesta. Näin käy, kun luotettavat it-työntekijät irtisanotaan ja työt ulkoistetaan Intiaan, liiton edustaja Mick Rix tviittasi.

British Airways on kiistänyt BBC:lle, että ongelmat liittyisivät ulkoistuksiin.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.