Täysi kaaos Iso-Britannian suurella lentokentällä – dronet tunkeutuivat ilmatilaan ja pysäyttivät lentoliikenteen

Drone-havainto pysäytti Gatwickin lentokentän ja sen matkustajat 0:41
Matkustajat ovat jääneet jumiin Gatwickin lentokentälle.

Lontoossa Gatwickin kansainvälinen lentokenttä on ollut suljettuna jo yli 12 tunnin ajan sen jälkeen, kun kentän yllä lensi kaksi dronea. Poliisin mukaan kyseessä oli tahallinen teko.

Gatwickin yllä paikannettiin kaksi dronea eilen illalla noin kello yhdeksältä paikallista aikaa. Kenttä avattiin hetkellisesti tänään aamuviideltä. Se kuitenkin suljettiin uudelleen jo 45 minuutin kuluttua, kun muitakin droneja havaittiin ilmatilassa.

Dronejen lennättäminen on kiellettyä kilometrin säteellä lentokenttäalueesta, ja tapauksesta onkin aloitettu poliisitutkinta. Sussexin poliisin mukaan merkit eivät viittaa terrorismiin.

Yksikään lento ei nouse eikä laske

Gatwick on Iso-Britannian toiseksi vilkkain lentokenttä. Tänä aamuna siltä oli määrä lähteä 780 lentoa ja noin 110 000 matkustajaa. Osa matkustajista jäi tunneiksi jumiin terminaaliin, osa puolestaan ohjattiin toisille lentokentille. Saapuvia lentokoneita puolestaan määrättiin laskeutumaan muualle, jopa Amsterdamiin ja Pariisiin asti.

Monet matkustajat ovat kuvailleet tilannetta kaoottiseksi. Gatwick tiedottaa Twitterissä, että toistaiseksi kentältä ei lähde eikä sille laskeudu yhtään lentoa. Monet lennot joko viivästyvät tai tulevat perutuiksi kokonaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat