Britannian pubijätillä on vaikeuksia saada olutta – maata piinaa kuljettajapula

Britanniassa valtava pubiketju JD Wetherspoon on kertonut olutvajeesta pubeissaan. Yhtiön lausunnon mukaan sekä Carling- että Coors-oluita ei ole kaikissa ketjun pubeissa saatavilla toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sekä pandemia että Britannian EU-eron seurauksena pidetty pula ammattikuljettajista ovat vaikuttaneet tavarantoimituksiin suuriin ravintoloihin ja päivittäistavarakauppoihin.

Syistä erilaisai näkemyksiä

Wetherspoon on syyttänyt vajeesta ketjun suurimman toimittajan Heinekenin kuljettajien työtaistelua. Carlingia ja Coorsia valmistavan Molson Coorsin mukaan toimitusvaikeuksien taustalla on koko maata piinaava kuljettajapula.

Monet suuret yhtiöt Britanniassa sanovat kuljettajapulan olevan brexitin aiheuttamaa, sillä uudet maahanmuuttoon liittyvät säännöt ovat haitanneet logistiikka-alan rekrytointia. Lisäksi monet ulkomaalaiset työntekijät ovat palanneet koronaviruspandemian vuoksi kotimaihinsa.

Pikaruokaravintolaketjut Nando's, KFC ja McDonald's ovat kertoneet väliaikaisista vajeista sekä ruoissa että juomissa.

Maantiekuljetusalaa edustava Road Haulage Association (RHL) on varoittanut kriittisestä, noin 100 000 rekkakuskin vajeesta. RHL on vedonnut päättäjiin, jotta nämä sallisivat lyhytaikaiset viisumit ulkomaalaisille kuljettajille.

Wetherspoonin perustaja Tim Martin oli näkyvästi läsnä Britannian EU-eroa ajavassa kampanjassa. Hän on sanonut, ettei usko laajalti esitettyihin väitteisiin siitä, että brexit olisi haitaksi maan elinkeinoelämälle.

Lue myös:

    Uusimmat