Mainos

Britannian parlamentti torjui terrorismilain

Kyseessä on Blairin ensimmäinen merkittävä äänestystappio parlamentissa pääministerinä.

Britannian pääministeri Tony Blair on hävinnyt parlamentissa äänestyksen kiistellystä terrorismin vastaisesta laista. Äänestyksen tappiollinen tulos on Blairin tähän saakka kahdeksan vuotta kestäneen pääministeriuran ensimmäinen.

Parlamentin alahuone torjui lakiesityksen äänin 322-291. Kansanedustajat päättivät, että terroristiepäillyt voivat olla pidätettyinä enintään 28 päivää, ellei heitä vastaan nosteta syytteitä. Tähän saakka viranomaisilla on ollut kaksi viikkoa aikaa päättää syytteistä.

Päätös merkitsi selvää arvovaltatappiota Blairille. Tuloksen arvioitiin olevan myös uusi osoitus siitä, että hänen asemansa on heikko.

Blairin kannalta ehkä kaikkein nöyryyttävintä oli se, että noin 40 hänen oman työväenpuolueen jäsentä kieltäytyi tukemasta hallitusta. Pääministeri oli vedonnut monta kertaa henkilökohtaisesti alahuoneeseen lain puolesta ja vaatinut kansanedustajia kantamaan vastuuta.

Blair kutsui jopa kaksi ministeriään kotiin ulkomaanmatkoilta äänestyksen alla tappion välttämiseksi. Ulkoministeri Jack Straw joutui palaamaan Moskovasta ja valtiovarainministeri Gordon Brown Israelista.

Arvostelijoiden mukaan Blairin hallituksen kaavailut olisivat loukanneet kansalaisten perusoikeuksia.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.