F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Britannian F1-osakilpailu uhkaa peruuntua – korvaaja on jo valmiina: "Käytännössä pitää enää kääntää avainta ja aukaista portit"

Britannian perinteikäs F1-osakilpailu Silverstonessa uhkaa peruuntua tältä kesältä, jos F1-tallien työntekijät eivät saa erityislupaa kiertää Ison-Britannian hallituksen ohjeistusta ulkomailta maahan saapuville.

Brittilehti Daily Mailin mukaan F1-sarja on neuvotellut Britannian hallituksen ylimpien päättäjien kanssa osakilpailun järjestämisestä Silverstonessa erityisin ehdoin. Sarjan viesti on selkeä: jos 14 päivän karanteenista ei luovuta kuskien ja tallien työntekijöiden osalta GP-viikolla, koko kisa perutaan.

Tällä hetkellä Silverstoneen on suunnitteilla jopa kaksi osakilpailua, jotta F1-kalenteria saadaan kurottua umpeen syksyn lähestyessä. Britannian osakilpailut olisi määrä ajaa heinäkuun lopussa ja elokuun alussa.

Jos erityisjärjestelyistä ei päästä sopuun, Saksan perinteikäs moottorirata Hockenheim on Daily Mailin tietojen mukaan valmiina F1:n käyttöön. Urheilutapahtumat ovat koronaviruspandemian monia muita paremmin kuriin saaneessa Saksassa jo käynnissä, kun Bundesliiga starttasi uudelleen viikonloppuna.

Daily Mailin mukaan neuvottelut Hockenheimin kanssa kahden osakilpailun järjestämisestä heinä-elokuun taitteessa ovat jo pitkällä.

– Käytännössä pitää enää kääntää avainta ja aukaista portit, Daily Mailin siteeraama nimetön lähde kuvailee.

Jos Britannian GP perutaan, kaudesta 2020 tulee ensimmäinen F1:n historiassa ilman osakilpailua Brittein saarilla. Päätöstä asiasta odotetaan seuraavan vuorokauden sisällä. Lopullisen ratkaisun asiasta tekee pääministeri Boris Johnson.

Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua aiotaa ajaa Itävallassa, syrjäisellä Red Bull Ringillä, heinäkuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja