Mainos

Britannia ja Ruotsi tyrmäävät YK-paneelin Assange-päätöksen

Britannia kiistää YK:n kannanoton siitä, että Assange olisi menettänyt vapautensa mielivaltaisesti. Britannian hallitus sanoo, ettei YK:n kannanotto muuta mitään.  

Myös Ruotsin hallitus on Britannian linjoilla ja kiistää YK:n paneelin johtopäätöksen. Ruotsin syyttäjävirasto ilmoitti jo eilen, että YK:n päätöksellä ei ole vaikutusta sen vaatimukseen, jonka mukaan Britannian olisi luovutettava Assange Ruotsiin raiskaussyytösten takia.  

Ruotsi haluaa kuulla Assangea asiasta, mutta tämä ei halua matkustaa Ruotsiin, koska pelkää tulevansa luovutetuksi Yhdysvaltoihin. Siellä häntä odottaisivat vakoilusyytteet.  

YK-paneeli vahvisti tänään, että vuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on menettänyt vapautensa mielivaltaisesti. Assange on ollut yli kolme vuotta Lontoossa Ecuadorin suurlähetystössä, eikä hän ole voinut poistua lähetystöstä joutumatta pidätetyksi.  

YK-paneelin mukaan Ruotsi ja Britannia ovat vastuussa Assangen vapaudenmenetyksestä ja maiden on luovuttava pidätysyrityksistä. Paneeli vaatii maita hyvittämään Assangelle vapaudenmenetyksen.  

YK-paneelin ratkaisu ei ole oikeudellisesti sitova, mutta sillä katsotaan kuitenkin olevan oikeudellista painoarvoa.  

Assangea ei ole näkynyt lähetystön ulkopuolella YK:n ilmoituksen jälkeen.  

MTV Uutiset seuraa tilannetta suorana nettisivuillaan ja Katsomossa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.