Britannia julkaisi kartan: Näin Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan

USA:n ulkoministeri Blinken: Venäjä voi perustella sodan Ukrainassa monin eri tavoin – nämä vaihtoehdot hän mainitsi 1:20
USA:n ulkoministeri: Venäjä voi perustella sodan Ukrainassa monin eri tavoin – nämä vaihtoehdot hän mainitsi.

Iso-Britannian puolustusministeriö on julkaissut Twitter-tilillään videon, jossa se kertoo näkemyksiään Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan.

Videolla olevalla kartalla näkyy yksi tapa, jolla Venäjä voisi teoriassa Ukrainaan hyökätä.

Britannia ei ole nähnyt todisteita siitä, että Venäjä olisi vetämässä joukkojaan pois Ukrainan rajan läheisyydestä, maan puolustusministeriö kertoo Twitterissä.

Venäjän joukkojen sijainnista ja vahvuudesta on kiistelty pitkin viikkoa. Tänään torstaina Venäjä kertoi, että osa sen armeijan joukoista on vetäytymässä. Yhdysvallat kuitenkin katsoo, että joukkojen määrä on lisääntynyt.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Iso-Britannian puolustusministeriön julkaisema kartta Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Ukrainaan.
Näin Iso-Britannian puolustusministeriö spekuloi Venäjän mahdollisen hyökkäyksen Ukrainaan etenevän. Kuva on kuvakaappaus Britannian puolustusministeriön julkaisemalta videolta.

Britannian puolustusministeriön julkaiseman kartan skenaariossa Venäjän hyökkäys Ukrainaan tapahtuisi useasta eri paikasta. Sekä Venäjältä että Valko-Venäjältä hyökättäisiin kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa.

Venäjä hyökkäisi kartan mukaan Itä- ja Etelä-Ukrainaan useasta eri suunnasta. Etelä-Ukrainan suhteen Venäjä hyödyntäisi myös vuonna 2014 miehittämäänsä Krimin niemimaata.

Yhdysvallat totesi torstai-iltana Suomen aikaa, että Venäjä valmistautuu parhaillaan hyökkäykseen, jonka se voisi toteuttaa lähipäivinä. USA:n ulkoministeri Antony Blinkenin mukaan Yhdysvallat voisi perustella hyökkäyksen monin eri keinoin.

Venäjä on toistuvasti kertonut, ettei se aio hyökätä Ukrainaan. Toisaalta torstaina Moskova viestitti, että se voi vastata sotilaallisesti, jos Yhdysvallat ei reagoi maan turvallisuusvaatimuksiin.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Miksi Venäjä ryhtyi aggressiivisiin toimiin Ukrainaa vastaan juuri nyt? Katso asiantuntijan arvio minuutissa! 1:01
Miksi Venäjä ryhtyi aggressiivisiin toimiin Ukrainaa vastaan juuri nyt? Katso asiantuntijan arvio minuutissa!

Lue myös:

    Uusimmat