MTV Ukrainassa: Tällainen tunnelma Kiovassa on nyt – "Jännitysnäytelmä jatkuu"

MTV Ukrainassa: Tältä pääkaupunki Kiovassa näyttää nyt 3:57

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on tänään palattu arkeen eilisen historiallisen yhtenäisyyden päivän jälkeen, jolloin kansalaisilla oli vapaata.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Petri Saraste raportoi MTV Uutiset Liven lähetyksessä iltapäivällä kaupungin tunnelmia kireänä jatkuvien jännitteiden keskellä.

Katso yllä olevalta videolta, miltä Kiovassa tällä hetkellä näyttää!

– Ei täällä juuri mikään ole muuttunut, paitsi tänään sataa. Jännitysnäytelmä jatkuu, ja uusia tietoja tulee sieltä täältä.

– Kuten kuvasta näkyy, ihmiset kulkevat täällä rauhassa ja palailevat pikkuhiljaa koteihinsa, Saraste raportoi.

Saraste viittaa muun muassa Yhdysvaltojen ja Naton ja toisaalta Venäjän ilmoittamiin tietoihin venäläisjoukkojen mahdollisista liikkeistä.

Venäjä kertoi eilen ja toissa päivänä, että sen joukkoja olisi vetäytymässä Ukrainan rajan läheisyydestä, mutta länsimaiden ja Naton mukaan joukkojen määrä on entisestään kasvanut rajoilla.

Syytöksiä eskalaatiosta puolin ja toisin

Tänään on uutisoitu myös ristiriitaisia tietoja eskalaatiosta rintamalla.

Venäjän valtionmedian mukaan Luhanskin alueen separatistihallinto väittää, että Ukrainan asevoimat olisivat tulittaneet useita eri kohteita rintama-alueella.

Ukrainan asevoimat ovat kiistäneet syytökset ja sanoneet, että separatistit olivat ampuneet kohti ukrainalaisten asemia.

Pian syytösten jälkeen sosiaalisessa mediassa lähti aamupäivällä leviämään kuvia ilmeisesti tykistöiskun kohteeksi joutuneesta päiväkodista.

Kansalaisjournalistien ja avointen lähteiden tiedustelutietoa keräävän Bellingcat-ryhmän perustaja Eliot Higginsin mukaan iskun kohteeksi joutunut rakennus näyttää geopaikannusmenetelmien mukaan sijaitsevan Ukrainan hallituksen joukkojen puolella rintamalinjaa.

Paikallismedian ja viranomaisten mukaan päiväkoti sai osuman venäläisten tukemien joukkojen tekemässä tykistöiskussa noin aamuyhdeksältä, kertoi aluetta seuraava toimittaja Christopher Miller Twitterissä.

Separatistit väittävät päiväkodin olleen Ukrainan iskun kohteena.

"Pitää olla suodatin päällä, kuka kertoo mitäkin"

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Saraste toteaa, että tietoihin pitää suhtautua varauksella.

– Nämä ovat todella niitä tietoja, että pitää olla suodatin päällä, kuka kertoo mitäkin. Kyllä jäljet johtavat sylttytehtaalle ainakin Bellincatin mukaan, Saraste kommentoi.

Vuodesta 2014 lähtien Ukrainassa käynyt ja rintamallakin tapahtumia seurannut Saraste huomauttaa, että syyttely on jatkunut pitkään puolin ja toisin.

– On aivan mahdotonta sanoa aivan sataprosenttisen varmasti, kuka ampuu ja ketä, kuka provosoi ja kuka on hyökkääjä ja kuka puolustaja.

Lue myös:

    Uusimmat