Brigitte Bardot tänään 80 vuotta – kuvat upean tähden vaiheista

Elokuvataivaan ikoni Brigitte Bardot täyttää tänään 80 vuotta. 

Ranskalainen elokuvatähti Brigitte Bardot juhlii tänään 80-vuotissyntymäpäiviään. 

1950-luvun lopulta 1970-luvun alkuun näytellyt Bardot kuului tuolloin elokuva-alan kirkkaimpiin tähtiin. Vaalea kaunotar oli myös yksi aikansa tunneituimpia seksisymboleita.

Sensuelli näyttelijätär muistetaan muun muassa elokuvista ...ja Jumala loi naisen, Shalako, Bonnie ja Clyde, sekä Sen täytyi tapahtua. Uransa aikana yli neljässäkymmenessä elokuvassa näytellyt nainen myös levytti elokuvanteon ohella musiikkia laulajana. 

Bardot on ollut vuosien varrella naimisissa yhteensä neljä kertaa. Neljännen aviomiehensä Bernard d'Ormalen kanssa nainen on ollut naimisissa vuodesta 1992 saakka. Bardotilla on yksi lapsi, vuonna 1960 syntynyt Nicolas-Jacques Charrier.

Vuonna 1973 elokuva-alan jättänyt Bardot on ollut viime vuosina julkisuudessa ennen kaikkea eläinten oikeuksia puolustavien kannanottojensa vuoksi. Ex-näyttelijätär perusti 80-luvulla omaa nimeään kantavan Brigitte Bardot foundation -säätiön, joka on keskittynyt eläinten oikeuksien ajamiseen. Suorapuheinen tähti on kritisoinut äänekkäästi myös Ranskan maahanmuuttopolitiikkaa. 

Bardotin värikäs elämä on sisältänyt hermoromahduksia ja väitettyjä itsemurhayrityksiä, jonka lisäksi sinnikäs ranskatar on selättänyt rintasyövän. 

Katso kuvagalleriasta valokuvat 80-vuotiaan elokuvaikonin vaiheista!



Lue myös:

    Uusimmat