Bridget Jones valkokankaalle 15 vuotta sitten – tältä ikisinkun ystävät näyttävät nyt

Bridget Jones nähdään köörinsä kanssa valkokankailla jo tänä vuonna.

Bridget Jones -elokuvat ovat pyörineet varmasti monen toisinaan korkin päälle astuvan ikisinkun kasettisoittimessa.

Hieman pöhöttynyt ja sähläävä Renee Zellwegerin näyttelemä Bridget on valloittanut sydämiä ympäri maailmaa.

Mieskuvioiden lisäksi hahmoon liittyvät hänen parhaat ystävänsä, kolme kaverusta jotka saapuvat hädän hetkellä paikalle milloin suklaiden ja milloin pullojen kanssa.

Bridgetin ystävinä elokuvissa on nähty Sally Phillips, jonka hahmo on Shazza, Shirley Henderson, joka näyttelee Judea sekä James Callis, joka esittää Tomia.

Viimeisimpänä roolityönään Shirley Henderson on ollut mukana BBC:n sarjassa Happy Valley. Siinä hänen hahmonsa on ihastunut vankilassa istuvaan murhaajaan. Hahmossa on toki hieman eroa Bridgetin ystävään, joka kuljeksii pää pilvissä.

Vaikka Hendersonilla on ikää jo 50 vuotta, on hänet nähty Harry Potter -elokuvissa esittämässä Murjottavaa Myrttiä, jonka ikä oli elokuvissa 14.

Bridgetin kovaäänistä ystävää Shazzaa näyttelevä Sally Phillips on nähty 1990-luvun lopun suurissa komedioissa, kuten Notting Hill ja Bridget Jones -elokuvat, mutta muutoin hänen uransa on loistanut pääsääntöisesti television puolella.

Myös Suomessa nainen tunnetaan ronskista Ponille kyytiä -komediasarjasta.

Hänen viimeisin roolinsa valkokankaalla oli elokuvassa Ylpeys ja ennakkoluulo ja zombit.

James Callisin näyttelemä Tom on Bridgetin paras homoystävä.

Callis on sittemmin näytellyt Tohtori Gaius Baltaria amerikkalaisessa Battlestar Galactica -scifi-sarjassa vuoteen 2009 asti.

Hän on vieraillut erinäisissä sarjoissa tämän jälkeen, mutta ura ei ole enää lähtenyt samanlaiseen nousukiitoon kuin scifi-sarjan kanssa.

Kaverusjoukko tullaan näkemään valkokankaalla uudestaan, sillä loppuvuodesta ensi-iltaan saapuu Bridget Jones’s Baby -elokuva.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat