Mainos

Brasilia harkitsee sotilaiden lähettämistä taltuttamaan Amazonin metsäpaloja

2:30
Video: Amazonin sademetsä palaa ennätystahtia – Nasan kuvat näyttävät palojen laajuuden

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro kertoi perjantaina harkitsevansa sotilaiden lähettämistä Brasilian metsäpaloalueille.

Bolsonaron mukaan asiasta oli määrä päättää hallituksen kriisikokouksessa myöhään illalla.

Bolsonaron vastaus tuli sen jälkeen, kun G7-maat lupasivat tulevan viikonlopun kokouksessaan Ranskassa päättää konkreettisista toimista, jotta Brasilian metsätuhot saadaan loppumaan. Yksi mahdollinen toimi voisi olla EU:n ja Mercosur-maiden välisen kauppasopimuksen jäädyttäminen, jota Ranskan presidentti Emmanuel Macron väläytti.

Macron viestitti aiemmin päivällä presidentinkansliansa välityksellä, että hän pitää Bolsonaroa valehtelijana.

–  Brasilian viime viikkojen suhtautumisen perusteella presidentti voi tulla ainoastaan siihen johtopäätökseen, että presidentti Bolsonaro valehteli hänelle Osakan kokouksessa, sanoi presidenttikanslian edustaja.

Edustajan mukaan Brasilian viime viikkojen toiminta ja kommentit osoittavat, ettei Bolsonarolla ollut aikomustakaan kunnioittaa ilmastonmuutokseen liittyviä velvoitteita sen paremmin kuin ryhtyä konkreettisiin toimiin biodiversiteetin eli luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

Bolsonaro taas ehti jo torstaina syyttää Macronia kolonialistiksi, joka haluaa puuttua Brasilian sisäisiin asioihin ja päättää niistä kokouksessa, jossa Brasilia ei ole edes mukana. Brasilia ei kuulu G7-maihin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja