Mainos

Brasilia haluaa YK:lta toimia nälänhädän taltuttamiseksi

Brasilian presidentin mukaan YK:n alaisuuteen voisi perustaa erillisen järjestön, jonka vastuu-alueena olisi maailman nälänhätä.

Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva vaatii YK:lta tiukempia toimia nälänhädän taltuttamiseksi. YK:n yleiskokouksessa eilen puhunut Lula kritisoi kovin sanoin nykyistä järjestelmää, jossa pyritään hyvinvoinnin maksimointiin, mutta ei kyetä alentamaan äärimmäistä köyhyyttä.

- Meillä ei ole oikeutta sanoa jo tarpeeksi kauan odottaneille nälkäänäkeville, että odottakaa vielä toinen vuosisata, Lula huomautti.

Lulan mukaan YK:n alaisuuteen tulisi perustaa erillinen järjestö taistelemaan nälänhätää vastaan. Järjestössä voisivat vaikuttaa niin valtiot, avustusryhmät kuin yrityksetkin.

Vasemmistolainen Lula on käynnistänyt kotimaassaan kampanjan, jonka avulla nälkäongelma on tarkoitus poistaa maasta kokonaan. Työtä riittää, sillä Brasiliassa kärsii nykyään aliravitsemuksesta noin 40 miljoonaa ihmistä.

Lulan ehdotus sai välittömästi tukea Ranskan presidentiltä Jacques Chiracilta. Chirac kuitenkin sanoi, etteivät Lulan esittämät vapaaehtoiset toimet olisi vielä riittäviä.

Chiracillakaan ei silti ollut sen konkreettisempia lääkkeitä nälän poistamiseksi maailmasta. Hän esitti, että nälkäongelmaan voitaisiin saada rahoitusta "globalisaatioon liittyvien voittojen jonkinlaisella verottamisella".

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.