Bottas toimi ”ikävästi” Räikkösen tulppana – teolle kovaa ylistystä: "Aivan fantastinen suoritus"

Suomalaiset olivat isosti valokeilassa sunnuntain Italian GP:ssä, kun Ferrarin Kimi Räikkönen oli toinen ja Mercedeksen Valtteri Bottas oli kolmas. Kaksikko kävi kovaa taistoa sen jälkeen, kun Räikkönen palasi varikolle oman pysähdyksensä jälkeen. Bottas oli lopulta merkittävässä osassa siinä, miten hänen tallikaverinsa Lewis Hamilton onnistui nappaamaan voiton.

Bottas nousi varikkopysähdysten yhteydessä kärkeen. Tämän jälkeen hän piti urhollisesti Räikköstä takanaan useiden kierrosten ajan.

Tämä mahdollisti sen, että myöhemmin pysähtynyt Hamilton pystyi kirimään kaksikon kiinni.

Räikkönen taas joutui vaikeuksiin, sillä hän pysähtyi Hamiltoniin nähden huomattavasti aikaisemmin. Bottaksen tulppatempun myötä Räikkönen ei pystynyt tekemään tarvittavaa eroa Hamiltoniin nähden.

Tulppana toimiminen saattoi näyttää monelle suomalaiskatsojalle varsin erikoiselta ja suorastaan ikävältä, sillä takana oli toinen suomalaiskuski.

– Jos tuossa olisi käännetty rooleja toisin päin ja Räikkönen olisi pelattu voittajaksi, niin Bottas olisi saanut kukkalähetyksiä, C Moren studioisäntä Tomi Tuominen pyöritteli tilannetta.

– Hän teki ihan täydellisen työn, C Moren asiantuntija Mika Salo kehui Bottasta.

Saman allekirjoitti toinen asiantuntija Tommi Pärmäkoski.

– Bottas oli ihan ratkaisevassa roolissa tuossa tilanteessa, Pärmäkoski viittasi Räikkösen pidättelyyn ja Hamiltonin voiton isoon avaintekijään.

– Se vielä, miten hän pystyi kuluneilla renkailla pitämään Räikkösen takanaan, taistelemaan ja pystyi antamaan Hamiltonille mahdollisuuden nousta mukaan. Hänhän teki omalle tallille aivan fantastisen suorituksen, Pärmäkoski ylisti.

– Kaiken lisäksi hän nousi vielä palkintopallille. Ehdoton onnistuja tänään, Pärmäkoski summasi Bottaksen kisa-analyysin.

Maalissa Hamilton oli ykkönen, Räikkönen kakkonen ja Bottas kolmas. 

Lue myös:

    Uusimmat