Bottas sai makean revanssin Räikkösestä: ” Se hidasteli mua alussa”

Valtteri Bottas sai annettua mukavan kuitin Kimi Räikkösestä formula ykkösten Kiinan osakilpailussa pidettyään tämän loitolla kilpailun loppukierroksilla. Aiemmin kisassa Räikkönen teki kaikkensa Bottaksen hidastamiseksi.

Bottas ajoi toiseksi ja Räikkönen kolmanneksi sekavaksi muuttuneessa kisassa, jonka voiton nappasi lopulta Daniel Ricciardo. Red Bull -kuski oli vielä ensimmäisiin varikkokäynteihin asti kisan kuudentena, mutta pystyi tekemään hurjan nousun hyödyttyään loppupuolen turva-autotilanteesta.

Ennen Ricciardon ohittamaksi joutumista Bottas oli kisan selvä ykköstähti. Hän nousi Räikkösen ohi startissa, kiri varikolta Sebastian Vettelin ohi kisan kärkeen ja jekutti tätä uusintastartissa. Silti kakkossijasta jäi valju maku suuhun.

– Kiitos, mutta se, miten tuo alku meni, niin ei se kauheasti tyydytä, Bottas kommentoi C Morelle.

– Tuntui, että oli yksi parhaista kisoista siihen mennessä, kun tuli se turva-auto, mutta lähtö oli hyvä ja tiimi teki tosi hyvää työtä varikkopysähdyksellä. Itsellä kierros varikkopysähdyksen jälkeen oli tosi hyvä, hän kertasi.

Tämän jälkeen Ferrari päätti jättää Räikkösen radalle täysin Bottaksen kiusaksi. Loppuun kuluneilla renkailla Räikkönen pelasi aikaa ja sai päästettyä Vettelin iskuetäisyydelle. Bottas kuitenkin selätti Ferrarit tässä vaiheessa ja onnistui lopussa estämään Räikköstä tekemään samaa hänelle.

– Kyllä siinä joutui tietenkin kaikki laittamaan peliin. Se hidasteli mua alussa, niin mä koetin sitten pitää sen takana lopussa. Niin se menee, Bottas naureskeli.

Räikkönen oli ennen lopputaistoa saanut yllättäen uuden elämän, kun Max Verstappen onnistui hölmöilemään niin Sebastian Vettelin kuin Lewis Hamiltonin ulos palkintopallilta.

Lue myös:

    Uusimmat