Mainos

Bottaksella avainvastaus valmiina: Yksi iso asia nostaa mestarikandidaatiksi

4:19

Valtteri Bottaksella on selkeä kuva siitä, miten hän nostaa tasonsa viime kaudesta ja taistelee viimeiseen asti maailmanmestaruudesta.

MAINOS

F1-kausi C Morella

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Viime kaudelle Bottas tuli Mercedekselle vasta tammikuussa hän joutui kilpajuoksuun, että oppii tallista kaiken mitä pitää. Alkukausi oli vahva ja Bottas oli kesätaukoon asti mukana mestaruustaistelussa, joskin takaa-ajajana. Kesätauon jälkeen tuli pitkä heikko jakso, joka pudotti suomalaisen kärkitaistelusta.

Toisella mestaruuskaudella ei ole enää rajoittavia syitä, ja Bottas haluaa osoittaa, että Mercedeksen täytyy jatkaa hänen yksivuotista sopimustaan.

- Se on sataprosenttisen totta, ei ole mitään syitä. Tunnen tiimin ja opin viime vuonna paljon. Nyt on täysin minusta kiinni vain suorittaa ja varmistaa, että minulla on pitkä yhteinen tulevaisuus tallin kanssa. Tuloksia täytyy tulla ja minun täytyy olla tasainen suorittaja viikonlopusta toiseen. Minun täytyy haastaa Lewis (Hamilton). Kaikki on itsestäni kiinni, Bottas totesi.

Testikausi on ollut selvästi parempi, sillä nyt Bottas on voinut keskittyä täysin auton ja oman suorituskykynsä hiomiseen. Bottaksella on selkeä vastaus siihen, miten hän on tällä kaudella parempi kuin tallikaverinsa.

- Minun täytyy käyttää kaikki se, mitä olen oppinut viiden vuoden aikana ja etenkin viime vuonna. Tarvitsen tasaisuutta, ja vaikka jokaiselle kuljettajalle tulee vaikeampia viikonloppuja, minun täytyy olla tasainen koko vuoden ajan. En ollut riittävän tasainen viime vuonna, ja että voi taistella mestaruudesta, se on avain, Bottas linjaa.

- Itseluottamukseni on ehdottomasti nyt parempi. Odotan kaikkia mahdollisuuksia, joita kausi tuo. Olen paljon kokonaisempi kuski kuin viime vuonna.

Nico Rosbergin kanssa Hamilton oli henkisessä sodankäynnissä, mutta Bottas ei lähde haastamaan Hamiltonia radan ulkopuolella. Silti Rosbergin toissa vuoden mestaruudesta on syytä ottaa mallia.

- Nico teki kovasti töitä, siinä meni muutama vuosi, että hän voitti Lewisin. Lopulta hän teki sen ja osoitti, että se on mahdollista kovalla työnteolla, Bottas totesi.

Viime kaudella Bottas oli Mercedeksellä henkeä tasoittava voima, mutta hän ei aio olla vain "rauhanlähettiläs".

- Minä olen kuka olen. Henki oli viime kaudella todella hyvä, enkä ole muuttanut mitään. Minulla ei ole koskaan ollut ongelmia tallikaverin kanssa ja uskon, että hyvä tiimihenki auttaa tallin suorituskykyä. Teen vain omaa juttuani ja yritän parhaani, hän pohti.

Ei saa lyödä itseään maahan

Hamilton on lajin kaikkien aikojen aika-ajokuski ja hän tulee tälläkin kaudella ravistelemaan historiatilastoja. Bottas ymmärtää, ettei hänen pidä soimata itseään, jos Hamilton on joissain kisoissa edellä.

- Hän on mahtava kuljettaja, enkä saa häiriintyä, jos hän on välillä nopeampi. Se pitää vain hyväksyä ja ottaa opiksi. Soimasin itseäni viime vuonna, kun minulla oli vaikeita hetkiä, ja se on osa oppimista. 

Mercedeksellä ollaan varmoja, että Ferrari ja Red Bull haastaa tulevalla kaudella heidän asemaansa entistä vahvemmin. Bottas kokee, että hänellä on kaikki työkalut ottaa maailmanmestaruus tänä vuonna.

- En näe mitään syytä miksei. Voitin kisoja viime vuonna, eli tiedän, että pystyn siihen, Bottas totesi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.