Mainos

Botnia lainaa 210 miljoonaa

Metsä-Botnia on allekirjoittanut 210 miljoonan euron lainajärjestelyn.

Metsä-Botnia on allekirjoittanut sopimuksen 210 miljoonan euron lainalimiitistä. Laina on syndikoitu, Revolving credit-tyyppinen, viiden vuoden lainajärjestely. Sopimus allekirjoitettiin Helsingissä eilen syyskuuta 2003.

Laina on tarkoitus käyttää yhtiön yleisenä valmiusluottona sekä jo olemassa olevan lainajärjestelyn uudelleen rahoittamiseen.

Lainan pääjärjestäjänä on Nordea ja muut lainaan osallistuvat pankit ovat Danske Bank, Handelsbanken, Norddeutsche Landesbank , Sampo Pankki, Skandinaviska Enskilda Banken ja OKO Osuuspankkien Keskuspankki. Lainan agenttina toimii Sampo Pankki.

Botnia on yksi Euroopan suurimpia sellunvalmistajia. Se tuottaa vuodessa 2,7 miljoonaa tonnia valkaistuja havu- ja lehtiselluja.

Tuotantolaitokset sijaitsevat Joutsenossa, Kaskisissa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella. Botnian liikevaihto vuonna 2002 oli 1,034 miljardia euroa. Kesäkuun lopussa 2003 taseen loppusumma oli 1,5 miljardia euroa ja omavaraisuusaste oli 68,9%. Botnian omistajat ovat UPM-Kymmene Oyj (47%), M-real (47%) ja Metsäliitto (6%).

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.