Mainos

Bosnialaisille Pokémon-kouluttajille vakava varoitus: luonnossa räjähtämättömiä miinoja

Suosittua Pokémon Go -mobiilipeliä pelaavia on varoitettu Bosniassa 1990-luvun sodan jälkeen luontoon jääneistä räjähtämättömistä miinoista, kertoo The Guardian.

– Olemme saaneet tietoomme tänään, että osa Pokémon Go -sovelluksen käyttäjistä ovat menneet Bosniassa paikkoihin, joissa on riski astua miinaan pokemoneita etsiessään, Posavina bez mina -järjestö kertoi Facebook-sivuillaan.

– Ihmisiä pyydetään välttämään alueilla liikkumista, uskomaan varoituskylttejä, jotka kertovat vaarallisista miinakentistä ja pysyttelemään tutuilla alueilla.

1990-luvulla alun perin suosiota keränneeseen videopelisarjaan perustuva mobiilisovellus on muodostunut kansainväliseksi jätti-ilmiöksi. Älypuhelimen sijaintitietoja ja kameraa hyödyntävässä pelissä liikutaan oikeassa ympäristössä etsien Pokémon-hahmoja. Pelin on kuitenkin kerrottu aiheuttaneen erilaisia vaaratilanteita ympäri maailmaa.

Bosniassa on vielä kymmeniä tuhansia miinoja vuosina 1992 - 1995 käydyn sodan jäljiltä. Noin 2,3 prosenttia entisen Jugoslavian alueesta uskotaan edelleen olevan räjähtämättömien miinojen ja muiden räjähteiden peitossa.

Sodan päättymisen jälkeen noin 600 ihmistä on kuollut ja yli 1100 loukkaantunut sodanaikaisten miinojen aiheuttamissa räjähdyksissä. 

2:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.