Mainos

Supersuosittu kännykkäpeli aiheuttanut yli 100 000 liikenneonnettomuutta pelkästään USA:ssa

Vaikka Pokémon Go -mobiilipeli ei ole enää hetkeen ollut ihmisten mielissä, ehti toissakesänä julkaistu ja maailmanlaajuiseksi ilmiöksi noussut peli aiheuttaa vakavaa vahinkoa liikenteessä.

Pelistudio Nianticin kehittämä Pokémon Go julkaistiin mobiililaitteille heinäkuussa 2016. Satoja miljoonia kertoja ladattua peliä pelataan pääsääntöisesti ulkona, mikä on valitettavasti johtanut siihen, että toiset ovat pelanneet peliä myös ajaessaan. Monet ovat myös kävelleet suoraan autojen eteen keskittyessään puhelimensa näytöllä näkyviä virtuaalihirviöitä.

Pelin suosio on hiljalleen hiipunut, mutta se jätti jälkeensä valtavasti tuhoa. Purduen yliopiston professorit Mara Faccio sekä John J. McConnell ovat julkaisseet synkästi nimetyn Death by Pokémon Go -tutkimuksensa, jossa he tulivat siihen tulokseen, että pelkästään Yhdysvalloissa peli on aiheuttanut yli 100 000 liikenneonnettomuutta. Niiden paikkojen läheisyydessä, joissa oli pelaamisen kannalta olennaisia pokestopeja ja näin ollen myös enemmän autoilevia pelaajia, liikenneonnettomuuksien määrä nousi jopa 26,4 prosenttia.

Faccio ja McConnell arvioivat, että Yhdysvalloissa pelin aiheuttamat kustannukset onnettomuuksien muodossa ovat pelkästään sen kovimman suosion (148 päivän) aikana jotain viiden ja 25 miljoonan dollarin väliltä.

Faccio ja McConnell havaitsivat, että liikenneonnettomuuksien määrä on laskenut pelin suosion hiipumisen kanssa samaan tahtiin.

Vaikka onnettomuuksista ei voi syyttää itse peliä, vaan heitä, jotka ovat pelanneet ajaessaan, on Pokémon Go:lla ollut kiistatta suuri vaikutus onnettomuustilastoihin.

Lähde: Death by Pokémon Go, Gizmodo

***

0:32

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.