Bose esitteli Frames-lasit – tarjoavat lisättyä todellisuutta äänen kautta

Muun muassa kuulokkeistaan tunnettu Bose on esitellyt omat täydennetyn todellisuuden lasinsa. Frames-lasit nostavat keskiöön visuaalisen sisällön sijaan äänen.

Frames-lasit painavat vain 45 grammaa ja sisältävät kaksi erittäin pienikokoista, mutta korkealaatuista kaiutinta. Kaiuttimet on sijoitettu sankoihin ja ne ohjaavat äänen suoraan lasien käyttäjän korviin siten, etteivät ympärillä olevat juuri kuule musiikkia. Laseissa on myös erillinen monitoimipainike muun muassa puheluihin vastaamiseen tai Sirin tai Google Assistant -avustajan käyttöön.

Bose AR -virtuaalitodellisuus poikkeaa kilpailijoista. Sisäänrakennetun GPS:n ja liikkeentunnistuksen ansiosta lasit tietävät käyttäjän olinpaikasta ja liikkeistä ja osaavat tarjota hyödyllistä tietoa esimerkiksi nähtävyyksistä tai kulkureiteistä, suoraan äänen kautta. Bosen näkemys lisätystä todellisuudesta on siis äänellä, ei kuvalla, täydennetty kokemus.

Lasit ladataan mukana toimitettavalla kaapelilla, ja lataus kestää noin kaksi tuntia. Täydellä latauksella saa noin kolme ja puoli tuntia kuunteluaikaa ja 12 tunnin valmiusajan. Myyntipakkauksessa toimitetaan myös säilytyskotelo ja puhdistustarvikkeita, minkä lisäksi lasit sisältävät luonnollisesti myös suojauksen sekä UVA- että UVB-säteilyä vastaan.

Bosen Frames-lasit ovat nyt tilattavissa suoraan yhtiön verkkokaupan kautta. Hintaa uutuudella on 199 Yhdysvaltain dollaria, noin 175 euroa, johon lisätään luonnollisesti verot ja postikulut. Laseista on saatavilla kaksi mallia, kulmikkaampi sekä pyöreälinssinen, sekä yksi väri, musta. Toimitukset alkavat tammikuussa 2019.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja