Bongaa nämä kuumimmat tyylit Linnan juhlista!

Tänä vuonna Linnan juhlista kannattaa yrittää bongailla 1940-luvun tyyliin tehtyjä iltapukuja. Topattuja hartialinjoja ja vinoon leikattuja helmoja. Mustaa, yönsinistä ja metallin hohtoa. Siinä ovat tämän talven tärkeimmät trendit.

− Melkein luulisin, että Linnan juhlissa ei tätä maailman iltapukumuotia ainakaan vielä tänä vuonna nähdä, mutta kannattaahan sitä yrittää vilkuilla. Jos juhlijoiden seassa vaikka olisikin joku oikein trendikäs tyyppi, meikkitaiteilija Riku Campo sanoo.

Yllä mainittujen linjausten lisäksi korut, strassit ja paljetit ovat Campon mukaan nyt tärkeitä.

− Suomalaiset saisivat muutenkin käyttää rohkeammin koruja. Linnan juhlissa näkyvät korut ovat yleensä pelkkää pientä piperrystä, jotka eivät edes näy mihinkään.

Mukaan vain huulipuna ja puuteri

Yksi suomalaisnaisten yleisimmistä pukeutumismokista on kantaa liian suurta laukkua. Juhla-asun kaveriksi ei nimittäin sovi se lempilaukku, jossa arkisin kulkevat mukana lompakot, avaimet ja kalenterit.

− Iltalaukku on oikeastaan enemmänkin asuste kuin käytännöllinen apu tavaroiden kuljetukseen. Sinne ei kuulu mahtua muuta kuin huulipuna ja puuteri, Campo ohjeistaa naisia, joilla on tapana raahata mukanaan liikaa tavaraa.

− Juhliin sopii kirjekuorilaukku, hän täsmentää.

Kiinnitä huomiota hiuksiin

− Usein näkee viimeisenpäälle pukeutuneita ja asustettuja naisia, joilla on joku aivan hölmö ja pukuun sopimaton vanhojentanssityylinen kampaus. Sellainen nuttura, josta on irrotettu pari korkkiruuvikiharaa roikkumaan kasvojen viereen, Campo toteaa.

Hänen mielestään kampaukseen pitäisi panostaa yhtä paljon kuin pukuunkin.

− Jos trendit eivät ole tuttuja, voi vaikka käydä ostamassa kansainvälisiä muotilehtiä ja etsiä hyviä kampauksia niistä, hän vinkkaa.

− Kampaajalle on silloin helpompi kertoa, millaisen kampauksen haluaa. Ohjaksia ei nimittäin pidä luovuttaa kampaajalle kokonaan, vaan asiakkaallakin tulisi olla edes jonkinlainen visio siitä, mitä haluaa.

Tutustu lisäksi Maikkarin Linnan juhlat -sivustoon.

Lue myös:

    Uusimmat