Bolshunov-lausunnollaan kohauttanut FIS-pomo korjaa sanomisiaan – Suomen edustaja pitää välikohtausta vakavana: "Oli oikea riski, että siinä vahingoittuu pahasti"

3:18
FIS:n kilpailujohtaja Pierre Mignerey ja sääntövaliokunnassa istuva Juha Kolu kommentoivat Bolshunovin tapausta MTV Urheilulle.

Aleksandr Bolshunovin törttöily Lahden Salpausselällä voi johtaa vielä sunnuntain hylkäystä kovempiin sanktioihin. Suomen hiihtoliitto laatii tapauksesta selvityspyynnön Kansainväliselle hiihtoliitolle, mikä johtaa tapauksen jatkokäsittelyyn. Kilpailukieltokin on mahdollinen.

Aleksandr Bolshunovin poikkeuksellinen hyökkäys Joni Mäen kimppuun Lahden Salpausselällä sunnuntaina kuohuttaa hiihtomaailmaa edelleen. Venäjän joukkue hylättiin Bolshunovin tempun vuoksi, mutta Suomen hiihtoliitto ei aio tyytyä tuomioon. Jatkoseuraamukset venäläistähdelle ovat yhä mahdollisia.

Vielä sunnuntain tunnekuohuissa mahdollisista seuraamuksista liikkui väärää tietoa. Kilpailujohtaja Pierre Mignereyn tulkittiin sanoneen, ettei Bolshunoville tulisi teosta joukkueen diskaamisen lisäksi muita seurauksia.

Ranskalainen korjaa nyt lausuntoaan MTV Urheilulle.

– Mitä tarkoitin, oli se, että jury antoi maksimirangaistuksensa, jonka se voi antaa, eli hylkäsi Bolshunovin. Ei ole juryn toimivallassa antaa esimerkiksi kilpailukieltoa, Mignerey toteaa.

Mahdollisesta kilpailukiellosta päättää Kansainvälisen hiihtoliiton kurinpitovaliokunta. Sinne tapauksen käsittely etenee Suomen selvityspyynnön jälkeen. Kansainvälisen hiihtoliiton sääntövaliokunnassa istuva Juha Kolu pitää tekoa vakavana. Kilpailukiellon langettaminen on mahdollista.

– Kyllähän tämä poikkeaa väkivallan määrässä aikaisemmista tapauksista. Aikaisemmat huitaisut ja tönäisyt ovat olleet merkittävästi vähäisempiä juttuja, tämä on selvästi vakavin, tässä olisi ollut eväät hyvin huonoon lopputulokseen, Kolu arvioi.

– Oli oikea riski, että siinä vahingoittuu pahasti, joten sillä tavalla tämä oli minusta aika vakava juttu, Kolu lisää.

Asian käsittely jatkuu myös Suomen poliisissa. Kaksi yksityishenkilöä on tehnyt Bolshunovista tutkintapyynnön. Hämeen poliisi selvittää, onko tapauksessa syytä aloittaa esitutkinta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja