Hiihtotähden luottohahmo huikkasi: "Nähdään Lahdessa" – 24 tuntia myöhemmin tapahtui pahin mahdollinen

7:39
Tulosruutu selvitti Salpausselän kisojen tapahtumat.

Itävaltalainen hiihtotähti Teresa Stadlober sai hiljattain tiedon, jota hän ei ole vieläkään uskoa todeksi. Hänen henkilökohtainen suksihuoltajansa Rudi Janasch on kuollut, kertoo Expressen.

Janasch oli toiminut Stadloberin suksihuoltajana vuodesta 2012 lähtien, ja heistä oli tullut vuosien saatossa läheisiä. Janasch oli myös tammikuun alussa mukana Tour de Skillä, mutta 24 tuntia kiertueen päättymisen jälkeen hän oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

– Kun erosimme (Tourilla kaksi viikkoa sitten) sunnuntaina, hän sanoi, että "nähdään Lahdessa", koska hän olisi ollut täällä. Seuranneena maanantaina sain kuitenkin kuulla, että hän oli menehtynyt, Stadlober kertoi.

Aihe on 27-vuotiaalle itävaltalaistähdelle vaikea, ja hän myöntää, että siitä on hankala puhua. Stadlober kiittelee, että Janasch huolsi aina hänen suksensa kuntoon.

– Oli sokki, kun isäni soitti minulle ja kertoi asiasta. Hän oli tuolloin juuri jutellut Rudin vaimon kanssa. En voinut uskoa, että se oli totta, ja se tuntuu yhä täysin epätodelliselta.

Janasch oli saanut Stadloberin mukaan sydänkohtauksen.

– Hän oli 66-vuotias, ja hän oli saanut koronavirustartunnan marraskuun alussa. Se iski häneen kovaa, ja hän makasi sängyssä kuumeessa. Hänen toipuessa otti aikansa ennen kuin hän oli jälleen jaloillaan. Hän ei päässyt esimerkiksi Rukalle marraskuussa. Hän oli kuitenkin takaisin Davosissa, emmekä nähneet Tour de Skin aikana ollenkaan huonoja merkkejä.

"Kaikki, mitä teemme nyt, on hänelle"

Stadloberin mukaan Janaschin elämässä oli kaksi asiaa: perhe ja maastohiihto. Janaschista puhuessaan hiihtäjän silmissä valuivat kyyneleet.

– Me tiesimme, että hän tulisi toimimaan suksihuoltajana kuolemaansa saakka – emme vain ajatelleet, että hänen kuolemansa tulisi näin aikaisin.

– Kaikki, mitä teemme nyt, on hänelle.

Maailmancupissa palkintopallillakin nähty Stadlober sijoittui Lahdessa yhdistelmäkilpailussa kahdeksanneksi. Tour de Skin lopputuloksissa hän oli aiemmin yhdeksäs.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja