Suomen hiihtopomo linjasi Lahden tapahtumien jatkotoimista – "Emme voi sallia tuollaista käytöstä"

0:24
Aleksandr Bolshunov sekosi täysin maalialueella – katso videolta, miten venäläistähti hyökkäsi Joni Mäen päälle.

Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tähdensi maanantaina aamupäivällä MTV Urheilulle, miten sunnuntain tapahtumien jälkipyykin pesussa on määrä edetä.

– Ensimmäinen asia on nyt tietenkin Joni Mäen käden tilanne. Seuraamme sitä tarkasti ja saamme uutta tietoa tänään tai viimeistään huomenna, Hämäläinen sanoi.

– Seuraavaksi tärkein asia on, miten lähdemme etenemään Kansainvälisen hiihtoliiton suuntaan. Emme voi sallia tuollaista käytöstä. Ymmärrämme, että kamppailutilanteessa on tunnetta ja adrenaliinia pinnassa, mutta siinä pitää nyt erottaa kaksi eri asiaa: toinen on sääntöjen tulkinta ja käyttäytyminen ladun valinnassa sekä maaliintulossa. Toinen on se, mitä tapahtuu maaliintulon jälkeen, kun puhutaan sauvoilla lyönneistä ja taklauksista. Ne eivät kuulu tähän urheiluun missään tapauksessa, Hämäläinen linjasi.

Seuraavaksi Hiihtoliittoa edustava ja FIS:n sääntökomiteassa mukana oleva juristi Juha Kolu selvittää sunnuntain tapahtumiin liittyvät sääntöpykälät.

– Sen jälkeen kirjelmöimme FIS:lle ja pyydämme selvitystä, miten he aikovat estää tällaisten tapahtumien jatkumisen ja millaisia mahdollisia seuraamuksia sunnuntain tapahtumista on luvassa.

Hämäläinen muistuttaa, että sunnuntain kilpailun tuomarineuvosto on toiminut toimivaltansa rajoissa hylätessään Venäjän joukkueen kilpailusta.

– Siihen kuitenkin loppuu tuomarineuvoston toimivalta. Meidän käsityksemme mukaan FIS:n kilpailujohtajalla ei ole siinä tilanteessa valtuuksia sanoa suoraan, onko kilpailukieltoa mahdollista antaa. Niin sanotut järeämmät päätökset tehdään kansainvälisen liiton kurinpitoelimessä.

Hämäläinen ei muista nähneensä lajissa urheilijan koskemattomuuden rikkomista eilisen kaltaisessa mittakaavassa.

– En tiedä asiasta. Rikosoikeudelliseen selvittämiseen, kuka on esimerkiksi asianomistaja, en ota kantaa, Hämäläinen päätti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja