BMW-pomolta kimiräikkösmäinen täräytys uudesta 3-sarjasta: "En jaksa enää kuunnella sitä p*skaa"

0:54

Saksalaisen BMW:n kehitysjohtaja ei ole mielissään autotoimittajien kommenteista.

Australialaisen Motoring-julkaisun haastattelussa Pariisin autonäyttelyssä piipahtanut BMW:n kehitysjohtaja Klaus Fröhlich täräytti pöytään mielipiteensä autotoimittajien kommenteista.

Katso pääkuvan videolta, miltä BMW:n uusi 3-sarja näyttää.

BMW:n 3-sarja on saanut Fröhlichin mukaan viime vuosina kritiikkiä alan toimittajilta muun muassa ajettavuudestaan, joka ei toimittajien mukaan ole enää vanhojen 3-sarjalaisten tasolla. Ei-niin-imartelevaa palautetta on tullut myös autojen yhä aggressiivisemmaksi muuttuneesta ulkonäöstä.

– Uuden mallimme on päihitettävä kaikki muut kyseisen segmentin autot, sillä australialaiset, brittiläiset ja amerikkalaiset toimittajat valittavat, että viimeinen aito 3-sarjalainen oli E46 CSL, Fröhlich sanoo.

– En jaksa enää kuunnella sitä paskaa.

Fröhlichin mukaan uutta 3-sarjaa voi ajaa nopeasti, mutta rentoutuneesti eikä kuljettaja välttämättä edes huomaa, kuinka kovaa hän ajaa. Hän kehuu myös uutuusmallin aiempaa laadukkaampia materiaaleja sekä yleisesti parantunutta arvokkuutta.

Parannuksia on tapahtunut myös ajo-ominaisuuksissa.

– Uusi 3-sarja on jopa 55 kiloa edeltäjäänsä kevyempi, ja sen painopiste on 10 milliä matalammalla, Fröhlich sanoo ja muistuttaa aiempaa leveämmästä raidevälistä.

Fröhlich sanoo kuitenkin tietävänsä, että BMW:n 3-sarja merkitsee monelle yhä edelleen erittäin kevyttä ja hyvin tehokasta sedania, jossa ei ole turhia digiajan kotkotuksia. Tällainen auto ei tosin menisi enää nykyisin kaupaksi kovin hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja