BMW esittelee uutta farkkuaan – ominaisuudet saavat James Bondinkin kateelliseksi

BMW esitteli jo aiemmin uuden 5-sarjan sedanin – nyt vuorossa on saman mallin farkkuversio. Auto saa virallisen ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa ja saapuu Suomeen toukokuussa.

Uuden BMW 5-sarjan mallisto täydentyy farmariversiolla. Auto on laihtunut 100 kiloa, joten niin päästöjä kuin polttoaineenkulutustakin on saatu pienennettyä. Taka-akselin ilmajousitus on vakiovaruste.

BMW:n mukaan niin säilytystilat kuin jalkatilatkin ovat kasvaneet sekä edessä että takana. Auton sisätilat ovat kasvaneet myös leveyssuunnassa ja takapenkille mahtuukin näppärästi vaikka kolme lastenistuinta rinnakkain.

Myös äänimaailmaan on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota. Yhdessä moottoritilan vuorauksen sekä tuulilasin ja kattoverhoilun akustisella pinnoitteella matkustamo on saatu edellismallia hiljaisemmaksi.

Kontti vetää takapenkit ylhäällä 570 litraa ja penkit kaadettuina 1 700 litraa. Mukavuudenhaluisia miellyttänee mahdollisuus kaataa takapenkkien selkänojat tavaratilassa olevan painikkeen avulla. 

Autonomisia ominaisuuksia

Aktiivisia turvallisuusvarusteita uudessa 5-sarjan Touringissa ovat esimerkiksi väistämisavustin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti aktiivisella sivutörmäyssuojauksella. Jälkimmäinen valvoo kaistamerkintöjä auton ympärillä ja avustaa kuljettajaa tarvittaessa oikeilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen välttämiseksi.

Lisävarusteena myytävä mukautuva vakionopeussäädin yhdistettynä ohjaus- ja kaistavahtiin pystyy kuljettajan niin halutessa avustamaan samanaikaisesti nopeudensäädön, jarruttamisen kuin ohjauksenkin tehtävissä ilman kuljettajan aktiivista ohjausta.

Pysäköinti auton ulkopuolelta

Auton ominaisuuksia voi hallita uuden sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmän ansiosta. iDrivea voidaan ohjata joko sen omalla iDrive-ohjaimella, puheohjauksella, eleohjauksella tai kosketusnäytöllä.

Uudessa vitossarjalaisessa on myös näytöllisestä avaimesta hallittava kauko-ohjattu pysäköinti, joka mahdollistaa ahtaimpiinkin pysäköintiruutuihin ajamisen. Kuljettaja voi pysäköidä auton seisomalla itse auton ulkopuolella.

Alkuvaiheessa tarjolla on kolme moottorivaihtoehtoa:

  • 540i xDrive (340 hv, 7,3 l/100km, CO2 167 g)
  • 520d (190 hv, 4,3 l/100km, CO2 114 g)
  • 530d xDrive (265 hv, 5,3 l/100km, CO2 139 g)

Vitossarjan farkku lanseerataan Suomessa toukokuussa. 520d:n alustava verollinen alkaen-hinta on 52 931 euroa.

Lähde: BMW

***

Audilta viimein haastaja Mersulle ja Bemarille 0:45

Lue myös:

    Uusimmat