Blogi: Pienten asuntojen hinnat nousussa – vuokrataso ei pysy perässä

Sijoitusasunnoiksi sopivien pienten asuntojen myyntihinnat ovat nousseet selkästi nopeammin kuin vuokrataso. Asuntosijoittajien tuottovaatimus on toisin sanoen laskenut.

Näin arvioidaan asuntosijoittamiseen keskittyvässä Osta, vuokraa, vaurastu -blogissa. Blogissa käytetään esimerkkinä jyväskyläläistä 21,5 neliön yksiötä, jonka lähtöhinta oli 62 000 euroa.

– Muutama päivä kohteen julkaisusta kohteesta on tehty 73 000 euron tarjous. Nykyisellä 440 euron vuokralla ja 71 euron hoitovastikkeella, asunnosta saa vuokratuottoa 5,9 prosenttia tarjoushintaan suhteutettuna ja ennen remontteja, blogissa kirjoitetaan.

– Taloyhtiöön on kuitenkin lähivuosina tulossa viemäri- ja sähköjohtojen saneeraus sisältäen kylpyhuoneiden uusimisen sekä liuta muita remontteja (parvekkeet, katto, hissien modernisointi). Näin ollen olisi itsensä huijaamista puhua 5,9 prosentin vuokratuotosta.

Blogissa todetaan ilmiön laskevan asuntosijoittajien saamia tuottoja huimaa vauhtia.

–  Tuottovaatimus auttaa asuntosijoittajaa pitämään maltin matkassa ja hahmottamaan niitä tekijöitä, jotka hinnoitteluun vaikuttavat. Lisäksi herää kysymys, miten hintojen käy kun taas jossain vaiheessa sijoittajat vaativat syystä tai toisesta (esim. korkeampien korkojen aikaan) korkeampaa tuottoa asunnoista. Eihän sellainen ole mahdollista, että tuottovaade jatkuvasti laskee ja hinnat nousevat, blogissa pohditaan.

Aiheesta kirjoitti ensimmäisenä Uusi Suomi.

Muokattu otsikkoa 22.7. klo 10.

Lue myös:

    Uusimmat