Blinkenin Suomen-puheessa oli uusi Ukrainan sotaa koskeva seikka – Risto E. J. Penttilä: "Pikkuhiljaa lähdetään rakentamaan reittiä kohti rauhaa"

Risto E. J. Penttilä Blinkenin vierailusta: "Suomen kansainvälinen asema on nyt vahvempi kuin pitkään, pitkään aikaan" 3:28
Risto E. J. Penttilä Blinkenin vierailusta: "Suomen kansainvälinen asema on nyt vahvempi kuin pitkään, pitkään aikaan"

Kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä arvioi Seitsemän uutisissa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin Suomessa pitämää puhetta.

Antony Blinkenin puheessa uutta oli Risto E. J. Penttilän mielestä painotus siihen, miten sodasta päästään ulos. 

– Tämä on uutta ja osoittaa sen, että pikkuhiljaa lähdetään rakentamaan reittiä kohti rauhaa, Penttilä sanoo.

Blinken alleviivasi puheessaan myös Yhdysvaltain rahoittamaa ruoka-apua Afrikkaan ja muualle Euroopan ulkopuolelle. Penttilän mukaan lännessä on nyt herätty ruokapulan suuruuteen sekä siihen, että Afrikassa uskotaan laajasti lännen olevan siihen syyllinen. 

– Koska länsi tukee sotaa, sota pitkittyy, ruokaa ei voida toimittaa – ja tämä (uskomus) pitää nyt muuttaa. Tämä oli hyvin iso viesti Blinkenin puheessa, että Yhdysvallat tukee ruokaohjelmia ja se on Venäjä, joka tämän ongelman on aiheuttanut.

Juttua on korjattu 4.6. klo 11.06: jutun ingressissä oli aiemmin kirjoitettu virheellisesti Antony Blinkenin sijaan Antony Biden.

Blinken: Venäjä on yksinäisempi kuin koskaan – katso koko puhe 36:36
Blinken: Venäjä on yksinäisempi kuin koskaan – katso koko puhe.

Lue myös:

    Uusimmat