Blind Channelin jäsenet myöntävät – Suomen keikkuessa Euroviisujen kärjessä tunnelma oli hetken kauhunsekainen: "Pelotti kaikki kansanjuhlat"

1:45
Miltä yleisön suosio tuntui Blind Channel -yhtyeestä? Videolla bändi muistelee viisuhuumaa!

Blind Channel on tyytyväinen lopulliseen sijoitukseensa Euroviisuissa.

Oululainen rock-yhtye Blind Channel menestyi merkittävällä tavalla Euroviisujen finaalissa lauantaina 22. toukokuuta sijoittumalla kuudenneksi pistemäärällä 301. Finaalissa nähtiin jopa hetki, jolloin Suomi piti vähän aikaa viisujen kärkipaikkaa sen jälkeen, kun Blind Channel oli saanut yleisöpisteensä. 

Vaikka Blind Channelin jäsenet tuulettivat tuolloin kovasti Ahoy-areenalla Rotterdamissa, heidän sisällään myllersi. Yhtyeen Joel Hokka sekä Joonas Porko kertovat, että kärkipaikan pitäminen oli myös pelottavaa. 

– Rehellisesti sanottuna, niin kuin tuosta reaktiostakin näkee, niin me vähän säikähdettiin kun mentiin sinne kärkeen. Mua siis pelotti kaikki kansanjuhlat ja se, että oltaisiin ikuisesti Suomessa "se euroviisuvoittaja". Kaikki muistaa miten Lordille kävi, sehän on ikuisesti euroviisuvoittaja, Hokka pohtii. 

Hokan mukaan Blind Channel sai Euroviisuista runsaasti sitä mitä bändi lähtikin sieltä hakemaan: kansainvälistä näkyvyyttä sekä faneja. Hokka uskoo, että Blind Channel tulee pysyttelemään aina Suomelle bändinä, joka teki viisuhistoriaa, mutta arvelee, että Euroopassa ei välttämättä muutaman vuoden päästä edes muisteta, että Blind Channel on joskus ottanut osaa viisuihin. 

– Jos mennään Eurooppaan, tehdään pari levyä ja soitetaan parisataa keikkaa lisää muutama vuosi, niin veikkaan, että viiden vuoden päästä meidän uusi fani tai joku yleisössä oleva ei välttämättä edes tajua, että nämä on olleet Euroviisuissa, vaan ne näkee meidät tosi potentiaalisena ja kasvaneena rokkiyhtyeenä. 

– Ja tottakai kun Suomea edustetaan niin lähdetään Suomelle hyvää sijaa hakemaan. Mutta just tämä meni enemmän kuin nappiin meille, Porko komppaa. 

Osallistujamäärään suhteutettuna Blind Channelin sijoitus Euroviisuissa oli Suomen viisuhistorian toiseksi paras sitten Lordin voiton vuonna 2006. Euroviisut voitti Italian edustaja Måneskin.

Millaista palautetta yhtye on saanut maailmalta? Mitä mieltä he ovat viisujen voittajista? Katso koko haastattelu: 

17:08


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja