Mainos

Blair vaatii EU-mailta tukea Irakin sodalle

Pääministeri Blair vaatii muilta EU-mailta tukea sotatoimille Irakia vastaan. Blairin mukaan "aika on käymässä vähiin".

Britannian pääministeri Tony Blair on lähettänyt muille EU-maille kirjeen, jossa hän vaatii, että yksikään jäsenmaa ei saa sulkea pois sotatoimia Irakia vastaan. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters.

Blair sanoi kirjeessään myös, että EU:n olisi tuettava uutta YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, jos Irak ei noudata aiempaa päätöslauselmaa heti. Hänen mukaansa "aika rauhanomaisen ratkaisun saavuttamiseksi on käymässä vähiin".

Pääministeri Paavo Lipposen kanslia on vahvistanut tiedon Blairin lähettämästä kirjeestä. Reutersin haltuunsa saaman tekstin mukaan Blair toteaa, että Irakin presidentille Saddam Husseinille oli annettu viimeinen tilaisuus hyväksyä YK:n päätöslauselmat.

-Pidämme tietysti kaikki sotilaallisia toimia vasta viimeisenä vaihtoehtona. Mutta meidän on tehtävä selväksi, että tarpeen niin vaatiessa yksikään jäsenvaltio ei sulje pois sitäkään mahdollisuutta turvallisuusneuvoston arvovallan ylläpitämiseksi, Blair kirjoittaa.

Blairin kirjeen mukaan pitäisi myös olla selvää, että jollei Irak suostu täyteen ja välittömään yhteistyöhön, niin turvallisuusneuvoston olisi ryhdyttävä pikaisesti laatimaan uutta päätöslauselmaa.

Erikoisjoukkoja jo Irakissa?

Amerikkalaisen Washington Post-lehden mukaan Yhdysvallat on jo lähettänyt erikoisjoukkojaan Irakiin.

Lehti sanoo niiden toimineen Irakissa kuukauden päivät. Erikoisjoukkojen tehtävänä on kartoittaa kohteita Yhdysvaltain ilmavoimille ja valmistella maavoimien hyökkäystä.

Amerikkalaissotilaiden määrän odotetaan kasvavan Persianlahden alueella ensi viikkoon mennessä 150 tuhanteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.