Big Game -elokuvaa ylistetään maailmalla: Helander on nero

”Absurdi, mutta mahtava elokuva, Helander on nero”, muun muassa näin suomalaisohjaajaa ja hänen uutuuselokuvaansa kehutaan.

Amerikkalainen elokuviin keskittyvä lifestyle-sivusto  craveonline.com antaa hyvin suotuisan arvion Jalmari Helanderin Big Game -elokuvalle. Elokuva on ollut esillä Torontossa, se valittiin kansainvälisen elokuvafestivaalin Midnight Madness -sarjaan.  

Hollywood-tähti Samuel L. Jacksonin ja suomalaisnäyttelijä Onni Tommilan tähdittämä elokuva kertoo 13-vuotiaasta Oskarista, joka löytää Pohjois-Suomen erämaasta terroristien jahtaaman Yhdysvaltain presidentin ja ryhtyy auttamaan tätä.

– Minusta suomalaisohjaaja Jalmari Helanderia voi sanoa neroksi, sillä hän keksii ihanan hassuja ideoita, vie ne loogiseen ympäristöön ja muuttaa elokuvaksi. Big Game täyttääkin kaikki lupauksensa hauskuudesta, mutta tuntuu silti aidolta. Näin ollen elokuva ei joudu yhden vitsin kategoriaan, William Bibbiani kirjoittaa arvostelussaan.

Bibbiani kiittelee Helanderia siitä, että hän antaa näyttelijöiden puhua toisilleen ja hahmojen luoda suhteita toisiinsa. Tämä erottaa elokuvan samantyylisestä White House Down -elokuvasta. Helander saa kiitosta myös siitä, että hän saa uskomattomat tapahtumat vaikuttamaan uskottavilta.

Myös Oskaria näyttelevä Onni Tommila saa arvostelussa kehuja.

– Tommila on luonteva pääroolissaan ja pitää hyvin pintansa Samuel L. Jacksonin rinnalla. Helander haastaa näyttelijää tavoilla, jotka ovat melkein liian vaikeita hänelle. NäinTommilan roolista on saatu uskottava.

Lopuksi Bibbiani kuvailee elokuvaa voittajaksi ja antaa sille kolme tähteä.

Myös indiewire.com-sivustolla elokuvaa kehutaan toiminnasta ja hassusta huumoristaan. Lisäksi elokuva saa pisteitä näyttävistä lavasteistaan.

Big Game saa ensi-iltansa Suomessa ensi keväänä.

Lue myös:

    Uusimmat