Mainos

Berner ei ota kantaa kokoomuksen esitykseen sähköautojen latauspisteistä

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei halua ottaa kantaa kokoomuksen esitykseen sähköautojen latauspisteistä.

Helsingin Sanomat kertoi aiemmin tänään, että kokoomus aikoo esittää syksyn budjettiriihen yhteydessä pakollisia sähköautojen latauspisteitä valtateiden huoltoasemille.

Ministeri Anne Berner kertoo STT:lle, että koska hän on parlamentaarisen liikennetyöryhmän puheenjohtaja, hänen tehtävänsä ei ole ottaa kantaa puolueiden esityksiin. Työryhmä antaa väliraporttinsa elokuun puolessa välissä.

– Päästövähennysesityksistä on lausuntokierros menossa puolueiden välillä. Me pyrimme kokoamaan raportin siten, että se saadaan valmiiksi ennen budjettiriihtä. Pyrimme yksimieliseen raporttiin.

Entä ovatko suora sähköautojen ostotuki tai verohelpotukset mahdollisia sähköautoilun tukemiseksi?

– Kaikki nämä ovat pöydällä parlamentaarisessa työryhmässä, Berner sanoo.

Valtateiden huoltoasemat palvelemaan sähköautoilijoita 

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sanoi Helsingin Sanomissa, että yksi pikalatausasema maksaisi noin 20 000 euroa. Hän arvioi, että kokonaisuudessaan uudistus maksaisi valtiolle enintään viisi miljoonaa euroa.

Hallitus on sitoutunut vähentämään liikenteen kasvihuonepäästöjä vuoteen 2030 mennessä puoleen vuoden 2005 tasosta. Osana ilmastotavoitetta hallitus haluaa lisätä sähköautojen määrää. Tällöin tarvittaisiin myös kattava latausverkko.

– Suomi voisi olla se maa, joka ensimmäisenä harppaisi tässä pikalatausverkostossa eteenpäin niin, että valtateiden varrella sijaitsevilla huoltoasemilla olisi velvoite tarjota aina pikalataus, Mykkänen sanoo Helsingin Sanomissa.

– Tämä olisi iso muutos, joka veisi ennakkoluuloja pois ja saisi useampia loikkaamaan nopeammin sähköautoihin.

Mykkäsen mukaan samanlaista uudistusta kaavaillaan Britanniassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.