Mainos

Berner VR:n irtisanomisista: Syynä ei ole ostoliikenteen väheneminen, vaan kilpailun kiristyminen

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin uskoo VR:n ongelmien taustalla olevan kilpailun lisääntyminen.

VR:n konduktöörien lakko pysäyttää kaukojunaliikennettä huomenna. Työntekijöiden ulosmarssilla vastustetaan henkilöliikenteen ostopalvelujen leikkaamista ja siitä johtuvia henkilöstövähennyksiä. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mielestä vähennykset eivät johdu ostoliikenteen vähenemisestä.

– Irtisanomisia ei voi mielestäni laittaa ostoliikenteen ja velvoiteliikenteen syyksi. Tässä puhutaan niin pienestä leikkauksesta, Berner sanoo MTV Uutisille.

VR:n ostopalveluiden leikkaus oli 12,7 miljoonaa euroa kun yhtiön koko matkustajaliikenteen liikevaihto on yli 400 miljoonaa euroa.

Berner uskookin VR:n ongelmien taustalla olevan lisääntyneen kilpailun.

– VR on ajautunut merkittävään kilpailuun linja-autoliikenteen kanssa etenkin kaukoliikenteessä. Tämä on tarkoittanut sitä, että yhtiö on joutunut laskemaan hintoja saadakseen taas matkustajia palaamaan liikenteeseen, ja sitä kautta se on menettänyt kilpailukykyä.

Berner peräänkuuluttaakin aitoa kilpailua eri liikennemuotojen välille.

– Osto- ja velvoiteliikenteen varassa oleminen ei ole kestävää ja sitä kautta ei pystytä junaliikennettä kehittämään. Meidän täytyy kehittää liikennettä niin, että linja-autoliikenteen ja eri liikennemuotojen välillä pysytään aidosti kilpailemaan ja tarjoamaan parasta mahdollista palvelua asiakkaille.

1:46

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.