Mainos

Ministeriö pyörsi päätöksensä: Näillä osuuksilla junaliikenne jatkuu sittenkin

1:56

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyörtänyt päätöksensä VR:n liikenteen lakkaamisesta useilla rataosuuksilla. Liikenne rataosuuksilla jatkuu junaliikenteen kilpailun avaamiseen saakka.

Ministeriö velvoittaa VR:n jatkavan liikennettä niillä rataosuuksilla, joiden liikenteen on aiemmin ilmoitettu päättyvän ostoliikenteenä maaliskuun lopussa.

Tarjonta on kuitenkin velvoiteliikenteessä suppeampaa kuin liikenne on ollut valtion ostamana liikenteenä. 

VR rataverkko velvoiteliikenne

Valmistautumista kilpailuun

VR:n yksinoikeus henkilöliikenteessä on päättymässä ensi vuonna. Liikenne- ja viestintäministeriöstä kerrotaan, että kiinnostusta on ollut.

– Kymmenkunta eurooppalaista yritystä on ollut meihin toistaiseksi yhteydessä. Suomen markkina on houkutteleva, vaikka meitä on vain viisi miljoonaa täällä. Rautatieliikenteen markkinaosuudelle nähdään kasvua ja sitä pidetään kasvubisneksenä, arvioi ylijohtaja Mikael Nyberg Liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Vaikka valtiolla ei kilpailun avautuessa enää olekaan mahdollisuutta velvoittaa junayhtiöitä tarjoamaan palvelua jollakin tietyllä reitillä, se voi ministeriön mukaan sääntelyllä ja lupaehdoilla vaikuttaa siihen, missä junat jatkossa kulkevat.

– Me olemme vakuuttuneita siitä, että tarjontaa tulee olemaan myös näillä alueilla, jotka nyt ovat olleet luupin alla, ylijohtaja Nyberg kertoo.

Ministeriön mukaan kilpailun avaamisen tavoitteena on parantaa junaliikenteen kilpailukykyä ja asiakaslähtöisyyttä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.