Mainos

VR myöhästelystä: Syynä rataverkon kunto

7:13

VR:n myöhästelyjen pääsyy löytyy rataverkon kunnosta, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen VR:ltä.

Romainen sanoi yksittäisten myöhästelyjen vaikuttavan monen junan myöhästelyyn. Samalla hän muistutti VR:n olevan Euroopan kuudenneksi paras täsmällisyydessä.

– Kaikki junat eivät tule viiden minuutin tarkkuudella, vaikka useimmat tulevatkin, ja sitä pitää parantaa, Maisa Romainen sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

– Syitä myöhästymisiin löytyy rataverkon kunnosta. Siinä on paljon korjausvelkaa olemassa. Liittyy turvalaitteisiin, kaikkiin sähköillä toimiviin laitteisiin, vaihteistoon,

– Toinen ongelma on rakenteissa. Rataverkko on yksiraiteinen, ja kohtaamisia on paljon. Kun yksi juna myöhästyy vähän, kaatuu se muiden niskaan.

Romainen kertoi myös VR:n ja yhteistyökumppaneiden suunnittelemasta matkaketjusta, jossa matkustaja pääsisi yhdellä matkalipulla ovelta ovelle.

– Matkaketjussa halutaan yhdistää joukkoliikenteen palveluja ja tehdä siitä entistä houkuttelevampi. Junan kaukoliikenteessä kulkee 12 miljoonaa matkustajaa vuodessa, joten tässä olisi ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa maan kattava verkosto linja-autoliikenteen, vuokra-autojen, taksien  ja vaikkapa vuokrafillareiden kanssa. Raiteet vievät harvoin kotiovelle asti.

Romanaisen mukaan yhteisestä matkaketjulipusta neuvotellaan eri tahojen kanssa.

– Kaikilla on yhteinen intressi saada joukkoliikennettä paremmaksi. Toimijoita on laajasti mukana keskustelemassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.