Berner vakuuttaa: Finavia-tekstiviestejä tarjottiin VTV:lle – "ne eivät olleet heille tarpeen"

Finavia-tekstiviestejä tarjottiin Valtiontalouden tarkastusvirastolle (VTV), kun se teki laillisuustarkastusta, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.).

Berner kommentoi Finavia-viestejä 1:38

– Niitä tarjottiin heille, ja he olivat silloin sitä mieltä, että ne eivät ole heille tarpeen, Berner kertoi eduskunnassa.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkisti eilen ministeriön ja lentoasemayhtiö Finavian hallituksen entisen puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen välistä viestinvaihtoa.

Bernerin mukaan tekstiviestit julkaistiin juuri eilen sen takia, että julkisuudessa tuntui olevan epäselvyyttä siitä, millä tavalla kommunikointia on hänen ja Tiuraniemen välillä ollut.

– Minulla ei ole niissä mitään salattavaa, joten päätin, että julkaistaan tekstiviestit, kun aiemmin on jo julkaistu myös sähköpostit.

Ministerin mukaan tekstiviestien julkaisemisella haluttiin myös kertoa, että yhteydenpito on ollut tiivistä ja rentoa. Viesteistä käy Bernerin mukaan hyvin ilmi, että Finaviasta on koko ajan kysytty mielipidettä kanteiden nostamisen puolesta ja ministeri on vastannut pyydettyyn kysymykseen.

VTV kommentoi aiemmin tänään, että viestit eivät muuttaneet viraston käsitystä Finavian johdannaiskauppojen käsittelystä. VTV:n raportti moitti liikenne- ja viestintäministeriötä epäasiallisesta puuttumisesta Finavian hallituksen toimintaan.

Finavian hallituksen ex-puheenjohtaja: Meitä ohjattiin 48:00

Sipilä kypsyi jossitteluun: Mitä jos Yle loppuu ja Maikkari loppuu? 1:57

 

Lue myös:

    Uusimmat