Berliinin uusi lentokenttä avautui tänään 9 vuotta myöhässä

Matkustaminen ei välttämättä palaa ennalleen: Matkustajaliikenne Suomen lentokentillä lähes pysähtynyt, tulevaisuudessa lennot kallistuvat ja matkustajia mahdollisesti seulotaan 7:15
Koronavirusepidemia on haastanut matkailualaa, tulevaisuudessa lennot kallistuvat ja matkustajia mahdollisesti seulotaan.

Saksan pääkaupungissa avattiin liikenteelle uusi Berliini-Brandenburgin lentokenttä.

Ensimmäiset lennot laskeutuivat Saksan entisen liittokanslerin Willy Brandtin nimeä kantavalle kentälle iltapäivällä.

Ensimmäisinä kentälle saapuivat Easyjetin ja Lufthansan lentokoneet. Easyjetin kone teki vain lyhyen pyrähdyksen Berliinin Tegelin kentältä, ja Lufthansan kone lensi Berliiniin Münchenistä.

Uusi BER-tunnuksella toimiva kenttä aloittaa toimintansa yhdeksän vuotta suunniteltua myöhemmin. Viivästysten takia kentän kustannusarvio nousi lopulta 6,5 miljardiin euroon eli yli kolminkertaiseksi alkuperäisistä suunnitelmista.

Lentokentän rakennustyöt aloitettiin vuonna 2006, ja valmista piti tulla 2011. Toistuvat viivästykset johtuivat niin huonosta projektijohtamisesta, ammattitaidottomasta rakentamisesta kuin kyseenalaisista poliittisista päätöksistäkin.

Uusi Berliini-Brandenburgin kenttä korvaa vanhan Tegelin lentokentän, joka sulkeutuu lopullisesti viikon kuluttua. Toinen Berliinin vanhoista kentistä, entisen Itä-Saksan pääkenttä Schönefeld, jatkaa toimintaansa uuden Brandenburgin kentän viitosterminaalina.

BER-kentän arvioitiin vielä jokin aika sitten olevan jo valmistuessaan liian pieni kymmenille miljoonille lentomatkustajille. Koronapandemian myötä lentojen ja matkustajien määrä on kuitenkin romahtanut.

Kenttä avasikin lauantaina vain uuden ykkösterminaalin. Myös terminaali 2 on valmis, mutta se avataan näillä näkymin joskus ensi vuoden aikana.

Mitään juhlallisuuksia ei avajaisten yhteydessä järjestetty.

Lue myös:

    Uusimmat