Mainos

Berliinin uudesta lentokentästä tuli katastrofi – toimitusjohtaja vakuuttelee, että lopullinen avautumisaika on nyt selvillä

Berliinin surullisenkuuluisan maineen saavuttaneen uuden lentokentän avaamisajankohta on viimein selvillä. Lentokentän tämänhetkinen toimitusjohtaja Engelbert Luetke Daldrup kertoi nyt toimittajille, että kenttä avautuu lokakuussa 2020.

Toimitusjohtaja vakuutteli, että päivämäärä on luotettava. Alun perin Berliinin–Brandenburgin lentoaseman piti avautua liikenteelle jo loppuvuodesta 2011. Tuon jälkeen kentälle on annettu useita avajaispäiviä, joista yksikään ei ole toteutunut.

Esimerkiksi kesällä 2012 kentän avaaminen peruutettiin vain muutamia viikkoa ennen suunniteltua päivää. Lentoyhtiöt joutuivat tuolloin kiireesti järjestelemään liikennettään uudelleen.

Useiden avajaispäivien ohella myös kentän toimitusjohtaja on ehtinyt vaiuhtua jo useaan otteeseen.

Kapasiteetti valmiiksi tapissa

Kentän valmistumista ovat viivästyttäneet muun muassa lukuisat tekniset ongelmat sekä lahjusepäilyt. Lentokenttäprojektin viiveet ovat saattaneet maailmankuulun saksalaisen insinööritaidon kansainvälisen irvailun ja naurun aiheeksi.

Tällä hetkellä Berliinissä on käytössä kaksi kylmän sodan ajalta peräisin olevaa lentokenttää, Schönefeldin lentoasema sekä Tegelin lentoasema. Uusi lentokenttä on vaarassa jäädä pieneksi jo ennen valmistumistaan. Yksin viime vuonna kahden vanhemman kentän läpi kulki 33 miljoonaa matkustajaa. Uusi lentokenttä on mitoitettu 27 miljoonalle vuosittaiselle matkustajalle.

Täydellä kapasiteetillaan toimiva Tegelin lentoasema on määrä sulkea uuden lentokentän avautuessa. Berliiniläiset kuitenkin äänestivät syyskuussa sen puolesta, että myös Tegel pidettäisiin jatkossakin käytössä. Kansanäänestys ei ollut kuitenkaan sitova.

Uusi lentokenttä on määrä nimetä edesmenneen liittokanslerin ja pidetyn poliitikon Willy Brandtin mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.