Mainos

BBC: Syyriassa kaasuisku – ihmisiä hoidossa hengitysongelmien takia

Lähellä Syyrian pääkaupunki Damaskoksen laitamilla on tehty kloorikaasua sisältänyt kaasuisku, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC siteeraten alueelta tulleita raportteja. 

BBC:n tietojen mukaan itä-Ghoutan alueella loukussa olevat ihmiset ovat raportoineet ohjusiskuja seuranneesta kaasun hajusta. Paikallisen terveydenhuollon kertomien tietojen mukaan kuusi ihmistä on ollut hoidossa lievien hengitysongelmien takia.

Arviolta 400 000 ihmistä on ollut itä-Ghoutan alueella Venäjän tukemien Syyrian-hallinnon joukkojen saartamana vuodesta 2013. Itä-Ghouta on harvoja kapinallisten hallussa pitämiä alueita Syyriassa.

Syyriasta on raportoitu useaan otteeseen kemiallisten aseiden käytöstä vuodesta 2011, kun sisällissota puhkesi maassa. Maan hallinto on toistuvasti kieltänyt kemiallisten aseiden käytön.

10. tammikuuta YK:n ihmisoikeuksien erityislähettiläs Zeid Ra'ad al-Hussein kertoi julkisuuteen lisääntyneistä ilmaiskuista itä-Ghoutan alueella. YK:n tietojen mukaan ainakin 85 siviiliä on saanut surmansa hallinnon iskuissa alueelle vuodenvaihteen jälkeen.

Al-Hussein kuvailee alueella vallitsevaa tilannetta "humanitaariseksi kriisiksi".  

13.1.18 Klo 21.35 Juttua tarkennettu: Aiemmin ingressissä lukenut kloriini korjattu klooriksi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.