Mainos

Venäjä: Syyrian armeijan ilmaisku osui kemiallisten aseiden varastoon – uhreja ainakin 72

Syyriassa kapinallisten hallitsemaan kaupunkiin ei tehty Venäjän mukaan kaasuiskua, vaan Syyrian ilmavoimat pommitti "terroristien" varastoa, jossa oli kemiallisia aineita. Epäillyssä kaasuiskussa on kuollut sotaa tarkkailevan järjestön mukaan yli 70 ihmistä ja kymmeniä on loukkaantunut.

Venäjän puolustusministeriö tuli näin myöntäneeksi, että ilmaiskun teki Syyrian hallitus, mutta vastuun kaasuaseista se vieritti kapinallisten niskaan. Syyria ja Venäjä kutsuvat kaikkia kapinallisryhmittymiä terroristeiksi.

Epäilty kaasuisku on järkyttänyt maailmalla. Sotaa tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan 72 kuolonuhrista 20 olisi lapsia ja 17 naisia.

Haavoittuneet ovat kärsineet muun muassa hengitysongelmista ja oksentelusta. Aktivistien kuvaamissa videoissa näkyy muun muassa tukehtumaisillaan olevia ihmisiä ja ihmisiä, joiden suut vaahtoavat. Oireiden aiheuttajasta ei ole tietoa, mutta oppositioryhmät ovat epäilleet muun muassa hermokaasuja.

YK:n turvallisuusneuvosto käsittelee tänään Britannian, Ranskan ja Yhdysvaltojen päätöslauselmaluonnosta, jossa tuomitaan epäilty kaasuisku ja vaaditaan asiasta perinpohjaista tutkimusta niin pian kuin mahdollista.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.